Hipp Ors 200 készítményt kaptak hasmenésre a kisbabák, 50ml/testtömegkg-ot kell nekik beadni! A babák 9 kilósak, mennyit kell beadni nekik? (tudásbázis)
Szerintem is ihatatlan.
Csinálj inkább TE!
Répapüré és rízsnyák, semmi más nincs ám benne.
A rízsnyák meg valahogy úgy készül, hogy X mennyiségű rízst kétszeres mennyiségű vízben lassan főzni kezdesz, és folyamatosan pótolod a levet. A rízsnek totál szét kell főnie.
De ha nem akarsz ennyit pepecselni, és ha már be van vezetve a darabos ennivaló is, adj nekik főzve krumplit, rízst, sárgarépát.
a Hipp ORS-nek régebben volt fél literes (=500ml-es) változata is, mostanában nem lehet kapni... gondolom helyette adták a 2 dl (=200ml)-est... mivel a recepten 1 db szerepelt, feltételezem, hogy a gyógyszerész csak 1 x 200ml-t adott oda.
9-10 kg-os gyereknek (1 gyereknek persze) 2 dl mehet egy nap, több alkalomra szétosztva.
Amúgy recept nélkül is kapható... tudtok még venni, ha kell.
A reszelt répa is nagyon jó, én a fiamnak a reszelt répa+reszelt alma kombinációt adtam, imádta. :)
Mi többször próbáltuk megitatni a kisfiammal hasmenéses időszakban, de egyszerűen kiöklendezte, és nem volt hajlandó kinyitni a száját... borzalmas íze van egyébként :(
Én helyette almalevet, vagy reszelt almát adtam, és Normaflore-t. 1-2 nap alatt helyrejött minden :)
valószínű, hogy ez napi dózist jelent
tehát ennyit kell megitatni vele egy nap
most néztem meg, ez egy 2 dl-s kiszerelésű üveges répalé :)
biztos, hogy nem 50 ml kell testtömegkg.ként
akkor egy egész üveg sem lenne elég a babának
450 ml-t
9*50=450
További ajánlott fórumok:
- Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, népi-természet gyógyászat
- Melyik narancsbőr elleni készítmény hatékony?
- Mit nem szabad enni vagy hasznalni homeopatias keszitmenyek szedese kozben?
- Vizsgadrukk ellen van e hatásos készítmény?
- Adsz-e gyermekednek valamilyen multivitamin készítményt, a téli betegségek elkerülése érdekében? Ha igen, milyet?
- Melyik melatonin készítmény vált be nektek, amitől tényleg alszol?