Hasmenés ellen mi a legjobb megoldás? (tudásbázis kérdés)
jól vagyok, olyan könnyen nem tudok elpusztulni :D
ittam citromfű teát, ajánlom nektek is nem olyan rossz :D :D
aztán elmúlt, többet nem veszek hasmenés megfogót nem fogta meg...... tuti hogy akkor megvoltam fázva
teába kevert smekta, étcsoki, rizsnyáktea (vagy hogy hívják) répa, alma, krumpli, sütőtök..
A legjobb ősi gyógymódoknál találtam googleban:
" A fertőzéses hasmenések megelőzésére kiváló a zsályatea és az ürmöstea keveréke. Egy-egy kávéskanál 2 dl vízben, naponta háromszor, és melegen fogyasztva nagyon hatékony.
Bizonyos védettséget érhetünk el a fertőzéses hasmenéssel szemben, ha minden étkezés előtt 1 pohárka citromos vizet iszunk.
A már „meglévő" hasmenést legyűrhetjük és a beleket is megnyugtathatjuk, a borsmentatea, csalántea, édesköménytea, kamillatea, lándzsás útifűlevél- tea, és a tölgyfakéreg tea főzeteivel
Krónikus bélhurut esetén a gyömbérgyökér teát ajánlják a szakemberek. A gyökeret 5 percig lefedve főzzük, 10 percig ugyancsak lefedve állni hagyjuk, és naponta 5-ször 1 csészével fogyasztunk belőle.
A hasmenés elmulasztásában segít a koplalás, és a fekete tea is. A megfőzött teát 15 percig állni hagyjuk, és édesítésként narancslevet vagy szőlőcukrot adunk hozzá. (Gyerekeknek ne adjunk erős fekete teát!)"
hát, ha bakteriális, azt ne kösse meg semmi! :) az csak jöjjön ki! :) amúgy lehet ég küzdeni vele jó ideig más formában is... :)
Legjobb sztem lecsapni egy jó házi páleszt, majd smecta, mellé diéta! Sós vízben főtt krumpli/ rizs, főtt hús, rostos üdítő, szénsavtól kikevert kóla, banán, szinte üres leves, ropi, háztartási keksz.... aztán kifújt.
Szia! A héjában főtt sós krumpli jó. Ami még jó az étcsoki az megfogja a hasadat, ha enyhe hasmenést (1 napos) szedtél össze. Mi még Imudiumot szoktunk bevenni az is használ. Vizet igyál, tényleg nehogy kiszáradj. Jobbulást kívánok!
U.i.: ha már több napja megy a hasad érdemes telefonon felhívnod a házi orvosodat, hátha ő elmondja a megoldást.
Csaatlakozom az előttem szólóhoz!
A folyadékveszteséget pótolni kell!!
Keserűtea pici sóval!
miért tilos inni?
had száradjon ki a szerencsétlen???