Hányós virusra milyen vitamint vegyek be, egyáltalán milyen gyógyszert? (tudásbázis)
B6 :))
én is kaptam injekciót, kb két éve mert elkaptam valami hányós vírust,és a doki azt mondta, nesze, egy B6 inj. és sok folyadék.Ennyi elég.
Kár a sok drága készítmény, inkább meg kell várni hogy elmúljon...
Sziasztok!
Tegnap voltam a fiammal a drnéninél, mert hányt. B6 -ot kapott. 1x injekciot kb 1 orakkor este meg kellett vele itatnom még egy B6-ot.
Teljesen helyrehozta! :))
Ha hányingerem van, benyomok egy Deadalon kúpot (gyerekeknek Deadalonettát), elmúlik a hányingerem és utána be tudom venni a gyógyszereket. Ki mire esküszik, a Smectát nekünk hasmenésre szokták adni.
Pótlásként kólát (cukor miatt), ropit (só miatt) ajánl a gyerekorvosunk, de mi felnőttek is azt esszük.
Emiatt a bélrendszert rendbehozó szereknek nincs is sok értelmük, azok hasmenés esetén kellenek, hogy hamarabb helyreálljon a bélflóra. Ugyanez vonatkozik a banánra is, ami hányás esetén nem segít, max ingerli a gyomrot a további hányásra, viszont hasmenés esetén megfogja a székletet.
Hányáskor a kiürült ásványokat kell pótolni.
Normolytot vagy Normaflore-t vegyek inkább?
!!!! osztom ezt a véleményt ez a jóóó!!!!
A Normaflore csak a beleidet hozza rendbe nagyjából, de attól még a komplett szervezeted elveszített ásványi anyagait nem pótolja, és emiatt egyre jobban gyengülhetsz és ettől még súlyosbodhat is a védekező-képességed.
2 éve ilyen vírusfertőzést kaptam el, úgy ....., mint a lakodalmas kutya, megállás nélkül :(
Hajnalban kezdődött, fél 12-kor indult a repülő, nyaralás. Tiszta ideg voltam. Amit írtam, az rendbe tett délelőtt 10 óráig. Teljesen.
Nekünk a doki nénink a gyerekeknek a hányáskor azt javasolta, hogy Coca colát igyanak kortyonként, de buborékmentesebben.
Kikavartuk a szénsavat és úgy iszogatták kortyolgatva.
Meg B6 vitamin, és sós ropi, banán falatonként.
Ha hasmenés is volt, akkor smecta por, vagy széntabletta.
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- 6 éves gyereknek kértem a gyógyszertárban C-vitamint és az 1×1 vitaday C-vitamint adták de nincs ráírva, hogy gyereknek is jó, adhatok neki?
- Milyen vitamint kéne pótolni a fiamnak (zöldségre, gyümölcsre gondolok, nem gyógyszerre), mert törik nagyon a körme?
- Az újfajta lázzal járó kiütéses vírusra, elég az allergia gyógyszer?