Hány fokig viszed ki a gyereket sétálni? (beszélgetés)
Én két hetesen kezdtem kivinni őket 5-10 percet javasolt a védőnő, majd 5 percenként lehet növelni!
Én kivittem most őket szombaton a -9 fokban szánkóztunk, de nem élvezték, hamar sírás lett, a kis arcuk nagyon fázott!
Úgyhogy nekem ne mondja senki hogy milyen jó a gyereknek minusz fokban kint lenni!
sziasztok!
Nálam is pont aktuális a kérdés.
A mi babánk még csak 12 napos.... Őt is kitolhatom 10-20 percre?
mikor kicsi voltam ,be volt kötve sállal a szám. Jól az orromra fagyott a pára és meg is fagyott az orrom hegye:)
amugy a mi gyerekorvosunk -5 ig javasolja. 3 hónapos Enikő babám:)a nagy meg 15 éves:)
Minden nap megyünk levegőre.Időjárástól függ mivel közlekedünk.Gyalogolunk vagy tolom sportkocsiban(ez akkor ha vásárolok is)vagy szánkóval húzom.
Ha nagyon hideg van akkor a sálat a szája és az orra elé kötöm.Máris nem a hideg levegőt szívja.
Nem beteges.Kell a szabad levegőn a séta.
Én sokszor kihagynám lustaságból de ő könyörtelenül hozza a csizmát kabátot.
18 hónapos.
én is így csinálom.
akkor majdnem egyidősek :)
:))
akkor már nem kicsik... nyugodtan kiviheted őket! :) azt hittem még babák... :) a babákat is ki lehet vinni nyugodtan! :) jó sétát nektek!!
Az én kislányom is 2,5 hónapos:)
Nagy hidegben nem viszem ki. Felöltöztetem és kinyitom az ablakot pár percre. Rögtön elalszik.
orvosi szaklapokban írják(olvassatok utána!) hogy mínusz 2-3fok alatt már tilos kivinni a babákat, mert az arcukon igenis fagyásnyomok alakulhatnak ki pár perc alatt is. Mivel azt általában nem takarjuk be...és az ő bőrük még nagyon vékony, főleg ott! szóval csak óvatosan a nagyon nagy hideggel!
én pl soha nem vittem őket ki mínuszba, sőt ha plusz 1-2 van, de pl nyírkos az idő, vagy fúj a szél soha, 1-2 nap a szobában, semmi bajuk nem lesz tőle, viszont soha nem volt fülproblémánk, és télen is max 1-2 nátha, lázasak sem voltak, nincs antibiotikum...kislányom 5,5éves (ő a legnagyobb) múltkor kérdezte egy doki, hogy mikor szedtünk utoljára antibiotikumot...mondom még nem szedett...erre úgy nézett rám, mintha a Marsról jöttem volna...ezt hogy csinálták?
nem óvóm őket a széltől is, de felesleges ilyen hidegbe kimenni, attól hogy jól felöltöznek a jéghideg levegőt beszívják és simán megfázhatnak...én inkább elkerülöm ezt a dolgot, de persze mindenki azt tesz a gyerekével, amit akar, a sajátja, ebbe nem szólhat bele senki, van aki így látja jónak, van aki meg máshogy
Ugyan így vagyok!
A boltig sokszor muszáj volt elmennünk akár hány fok volt, mert ha az ember nem tudja kire hagyni, akkor mi mást tehet?
Akkor gondolom hallottál arról a nagyon hideg télről! Még televízióadás sem volt este 9 után...
És nem volt beteg!!
Szélcsendes időben -10 fokig nyugodtan ki viheted fél 1 órára. Onnan csökkentsd az időt.
Egyébként az én kisebbik fiam február elején született, már 2 hetesen napi 2x1 órát sétáltunk.. mert mi hoztuk vittük a tesót az oviból.. Mindegy volt ha fújt, ha hullt, ha fagyott. Mentünk.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem akarok gyereket?
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Miért akarsz gyereket? Elgondolkodtál már ezen?
- Aki nem akar gyereket ide!!!
- Nem akarok gyereket!
- Ha te viszed a gyereket az oviba, és te is hozod haza, hogyan tudsz elmenni dolgozni?