Hány éves kortól engeded, hogy a gyereked zselézze a haját? (beszélgetés)
Egy éves volt a fiam, mikor először zseléztem. Most 14 és magának zselézi már egy ideje. A 10 éves dettó.
Sztem totál mindegy.
Szia!
Szerintem bármikor! Egész pici kortól már nagyon vagányak, ha úgy van levágva a hajuk, hogy egy zselézés jól áll neki :)
Amit viszont én nagyon következetesen és tudason tennék az a következő:
Nem írtad, hogy mennyi idős a gyermeked, de az óvodában és az iskolában nem szeretik, szólnak érten (nem azért, mert az óvó néninek, tanító néninek nem tetszik, hanem azért, mert a legtöbb intézmény házirendjében ez szerepel). Arról nem beszélve, hogy a gyerekek csak gyerekek és ráadásul rá is szólnak egymásra, piszkálják egymást, csúfolnak, vagy legtöbbször irigykednek. Szóval én tudatosítanám a gyerkőcben (az enyémben is fogom, ő kislány - lesz nálunk körömfestés, hajfestés.. minden :)) hogy mindennek megvan a maga helye.
Pl zselézheti otthon, ha nagyszülőkhöz mentek, vagy ha hétvégén elutaztok, bármi.... De az iskolában, oviban "nem illik, nem való".
Én is tanítónő vagyok, a mi iskolánk házirendjében is szerepel és a szülőkkel együtt működve nagyon jól be tudjuk tartatni. A szülők is elfogadják. Írott szabály a legtöbb helyen.
Amúgy nekem nagyon tetszik, amikor a kis lurkókat "vagányosítják" a szülők :)
Üdv, titta
kb 3, de lehet hogy annyi sem
nagyon vagyány kiscsóka volt:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan nem neveznéd soha a gyerekedet?
- Engeded otthon a gyerekedet vízfestékezni, gyúrmázni?
- Hány éves kortól engednéd el a gyereked vidékről Budapestre színházba?
- Hány éves kortól van (lesz) saját mobilja a gyerekednek?
- Te hány fokos vízbe engeded/engednéd a 17 hós gyerekedet a kerti medencében?
- Mikortól engeded tv-t nézni a gyerked?