Hány éves korban kell a fiuk kukacát rendbe tetetni? (beszélgetés)
Igen, bocs, közben már figyelmesebben visszaolvastam.:)
nem húzták hátra!csak be van szűkülve neki annyira hogy csak egy pici luk az egész, egyáltalán nem lehet húzni rajta, vagyis így nem merem!
Sziasztok. Nekünk anyósom azt javasolta (szülészeten dolgozott) hog fürdés után kenjem le vazelinnel a kukacát. Amennyire lehetett felhúztam, bár nem lehetett1-2 milinél jobban, de lekentem minden este, és 10 nap után fájdalom mentesen bajok nélkül fel lehet húzni neki. A doktornénink is megdicsért. Kár, hogy sokan nem tudják ezt, igy már a piciknek is szenvedniük kell.
Remélem azért tudtam valakinek segíteni.
Ja Tofi nekem is ekkor 8 hós volt. Most 10 és minden oké vele.
8 hónapos babának hátrahúzták? Szép kis orvosok vannak!:((
Sajnos sokszor valóban ezt teszik, de én henteshez nem viszem a gyerekeimet. Vagy szonda, vagy nem nyúlhat hozzá. Bár hála az égnek, a mi házidokink így csinálja!
De bizony hogy lenne akkor is, sajnos!
és arra mit lépsz hogy amióta hazahoztuk a kórházból nem lehet a picinek hátrahúzni a bőrt a fütyijén? ne írj hülyeségeket ezt tudom mert a sajátom
...az esetek többségében, tegyük hozzá.
...és amit a szülő elmulasztott az évek során, a doki egy mozdulattal elintézi. :)
A kommentek alapján úgy tűnik, hogy leginkább a nem húzogatók szorulnak végül urológusi beavatkozásra. Nem tudom, készült-e róla statisztika, hogy valójában melyik módszer mennyire válik be.
A punci is összenőhet bármilyen tiszta vagy. A tesóm kislányával így jártunk,és nem azért mert nem tisztította neki ki,már bocs. Nőgyógyász választotta szét,és azt mondja hogy szokott ilyen lenni. Kikérem a fiús anyukák nevében a feltételezést hogy nem csináljuk rendesen. Nekem mind a két kisfiamnak le volt tapadva,sebész segített.Ha nincs fiad miért mondasz véleményt.
Hátra kell húzni a fitymát fürdetéskor,de természetesen nem brutáll módon,ha ezt napi rendszrességgel megcsinálnák a fiús anyukák nem lenne ennyi probléma belőle.Nem okoskodni akarok,nekem is mondta a védőnő,hogy ne töröljem ki a lányom punciját meg hasonló,még jó ,hogy nem hallgattam hülyeségeire,mert járhattuk volna mi is az orvosokat gombával és hasonló nyalánkságokkal.
A mi dokinénink pont hogy huzogatni kell nekik újszülött kortól.
Természetesen csak annyit, amennyit enged, hogy ne fájjon.
1 évesen már teljesen vissza lehetett húzni a fiamnak.
Öcsémnek nem lett húzogatva, sajnos 3 évesen ,,kanalazták" neki. :(
Aztán nyilván van, aki ennek az ellenkezőjét tapasztalta.
Én csak leírtam a saját tapasztalataimat.
Hali!Az én fiam szeptemberben lesz 3éves,most fogjuk elvinni kukiügyben a dokinkhoz,eddig még nem nyultunk hozzá,én azt hallottam hogy,nem szabad húzogatni még,mert éppen akkor csinálhatunk bajt,ha esetleg felszakitjuk,és hegesedéssel gyógyul,pont akkor lesz fitymaszükület belöle!Ezért én a dokinkra bizom ezt,jó szakember nem félek a dologtól!Amugy ha mindennap fürdik,nem büdös a kukija,pedig nincs húzogatva!
Köszönöm, utánakérdezek. :)
További szép napot mkinek.
Ha 4 éves korában nem volt semmi bajuk, talán rendbejöttek?
Köszi! Én is folyamatosan ezt mondom, de vannak itt nagyon okos embereklk!
Egyébiránt lehet, hoyg te óbégatsz, de a világ legnagyobb baromságát írtad. Mi az hogy a fiad ismerettségében nincs ilyen. Nyílvánvaló, hogy nem veled, egy idegennel beszélik meg az effajta bajaikat!
ezt most találtam a neten és az aggódó kismamáknak azt javaslom, hogy az orvosra hallgassanak és ne itt a neten próbálják ezt megoldani!
vagy kérdezzétek az anyósotokat, ő bizti tudja, mert a fiának jó lett:):)
Nézd! Nekem 3 fiam van! Nem hiszem, hogy a tapasztalat, és az orvosi szakvéleméynek zöldségek lennének! De mivel Ti ellenzők egy darab szakvéleményt sem tudtok felmutatni a véleméyetek alátámasztására, így azonnal támadni kell.
Nem kéne olyan hülyeségeket tanácsolni, amivel csak kárt okozhat a babának. Már nem tudom ki, de valaki írta a kulcsszót. FOKOZATOSSÁG. AZ orvos is fionoman tágít. És ha valaki az alapokkal sincs tisztában, mint az élettani letapadás, nos annak a szavában hadd ne bízzak!
Minden fiús anyukát érint a kérdés, hogy mit kezdjen a csemete fütyijével. Húzogassa, ne húzogassa?
Az élettani szűkület normális jelenség kisgyermekekben. A fityma és a makk közötti finom letapadás gyakori és normális jelenség, a kezdődő merevedések, illetve a fityma és a makk között termelődő faggyúszerű anyag hatására kb. 5 éves korra magától megoldódik általában. Csecsemő- és kisgyermekkorban tehát nem kell teljesen hátrahúzható legyen a fityma. Fontos, hogy a baba vastag sugárban tudja üríteni a vizeletet, és a később termelődő faggyúszerű váladék ki tudjon tisztulni, és ne okozzon gyulladást.
TILOS a fityma (előbőr) erőteljes hátrahúzása, mert a keletkező berepedések hegesednek és fitymaszűkületet alakítanak ki. Elegendő fürdetés közben finoman csak annyira hátrahúzni a bőrt, amennyire magától engedi (vagy egyáltalán nem húzni). A fitymaszűkület enyhébb eseteiben, 3-4 éves kor után, elégséges lehet helyi kenőcsös kezelés. Műtétre csak súlyos heges fitymaszűkület, vizelési nehézség vagy ismétlődő gyulladás esetén van szükség.
Ne óbégass, mi húzott fel ennyire? Miből gondolod, hogy régen a kismamák nem beszélték meg egymással a gondokat? Sokkal többet tudtak egymásról, és valós eseteket, nem pedig "urban legend" internetről olvastak össze minden zöldséget.
egyebkent a paromat is "mutottek" fitymaszukulettel kiskoraban.
Hát az,hogy a Fiaid körében van e fitymaszűkület, és ha igen akkor milyen, és minek köszönhető, nem hiszem hogy arról tudnod kéne. Vagy abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy minden férfi elmondja neked a szexuális problémáit!? És nem kell szagolgatni, ugyanis nem büdös!!!!!!!!
na mostmar tenyleg nem tudom mitcsinaljak...
Hát akkor mi? Mutass nekem egy olyan orvosi szakvéleményt, ahol azt írják, hogy egy éves kor előtt húzogatni kell a fitymát, és tisztítani a makkot!
További ajánlott fórumok: