Hangszigetelés - kinek van tapasztalata? (beszélgetés)
Mindazzal együtt, hogy a formai kialakítása miatt a tojástartó tényleg jó, megtöri a hangokat... A panelban, ahol a hézagokban terjedt nagyon a hang pont úgy próbálták a 80-as évekre ezt megoldani, hogy sovány betonnal töltötték ki a hézagokat. Az, amikor kiszáradt megrepedezett. Pont ez volt a cél, a repedésekben ugrálva ugyanis eliminálódtak jobban a hangok.. No ezt tudja a tojástartó is..
De ettől még összfüggéseiben ez olyan huszadmegoldás, ettől még nem lesz semmi "hangszigeteltnek" tekintendő, legalábbis a 21 századi dolgokat figyelembevéve.
Inkább az az elgondolkodtató, hogy a hajléktalannak is sokszor már 100.000-e okostelefonja van, a gyereknek is tabletje, de a lakásomra, lakhatásomra meg sokallom a 2-300.000-et.. Meg a hosszú távú nyugalmamra? HÁt..
Ez mindenre igaz, hogy bizony a minőség, meg a szakmai tudás...
Én többek között azért nem maradtam a szakmában, mert erre ma nagyon kevéssé van igény. Egy-két spec helyen talán. Az "igény"-re nincs igény.
Akinek jó a tojástartó, azzal nem tudok mit kezdeni. Az tegye fel a tojástartót, oszt igyunk utána egy jó sört a sarkon.. Semmi gond..
Ez a helyes!
Csak a teljes leszigetelés használ, de az igen drága
Elméletileg semmi kemény anyag, mint pl. gipszkarton, tapéta, nem érhet a falhoz
Egyszer a felső lakó miatt kértek egy javaslatot,egy kb 4x4x2,5m szobára. Olyan drága lett volna a tökéletes megoldás hogy eltekintettek tőle.
Most visszakerestem az árajánlatot
16m2 csak menyezetre 170ezerFt lett volna
egy falfelületre 76ezer
Ezek profi megoldások garantált dB csökkentéssel persze
Az is nagyon jól szigeteli a hangot, a két gipszkarton közé nem is kell más. Jól illeszkedjen egymáshoz az a lényeg. Zenészéknél láttam én is.
Ajánlani akartam, de lakásba nem ragasztanák fel sokan, azért nem is írtam. Így viszont, hogy a gipszkarton eltakarja - ez így lenne a legjobb.
Mit szólnátok a tojástartóhoz? Mondjuk a gipszkarton alá! Az a régi hagyományos nagy tojástartó!
Keztem azt hinni öcsém szomszédjába költöztél, de ő alapból nem vett panelt! Zenél a drága! aszomszédok örömére!
Ezt akartam írni. De az se mindegy, melyik oldalon van a légrés... Nem ártana egy ezzel foglalkozó mérnököt legalább írásban megkérdezni.
Egyébként azért ettől ne várjál sokat.
3 féle hangterjedés van, a léghang, testhang, kerülőutas hangok. (Végeredményben ez utóbbiak is testhangok, csak a terjedésük alapján más kategóriába esnek) Ezek közül pont legizébbek ez utóbbiak. Azok ellen csak úgy lehet védekezni, ha a padlódban összeér a szigetelő réteg (úsztatott padló) a fal szigetelésével. Még a plafonnál se árt ez, persze álmennyezettel, légréssel. Meg még az se árt, ha az egész házat ilyen szellemben tervezték... De ne álmodjunk. Egyébként pont a panel is ezen "kerülőutas" hangok miatt hangos. Ennek az oka a technológiában van, de most ez nem a doktori... Szóval abbahagyom..
No lényeg, hogy ha a falat leszigeteled az említett módon, az a léghangokon, mint kiabálás egy kicsit segít. De a többin azért olyan sokat nem sajna. Mert a java nem a falon, hanem a falkapcsolatoknál jön át. Nem beszélve a rezgésről, ami mondjuk zenénél, ugrálásnál elég fontos tényező.
Ami hőszigetel, az általában hangszigetel is.
Tégy fel hőszigetelő tapétát.
Hangszigetelésre egyébként a szivacs a legjobb.
:(
Hungarocell, valszeg... De ez csak tipp.
Ismeroseim hoszigetees celjabol tettek fel, de egyben hangszigetel is.
Nemrég vettem lakást, most derült ki, hogy nagyon vékonyak a válaszfalak és nagyon hangosak a szomszédok. Van valakinek tapasztalata hangszigetelésben illetve zajszigetelésben? Esetleg tudtok szakembert ajánlani?
Előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Rosszul kivitelezett hangszigetelés?
- Mennyibe kerül kb. 12 m2 hangszigetelést falra vagy plafonra?
- Milyen módszerekkel tehető a leginkább hangszigeteltté egy tömbházlakás?
- Mi a véleményetek a gipszkartonnal történő hangszigetelésről?
- Két szoba van az utcafront felé, elég ha csak az én szobámban cseréltetem ki az ablakot hangszigetelt műanyagra?