Hamarosan árpát távolítanak el a szememről. Nagyon tartok a /rutin/műtéttől. Valójában mire számítsak? (beszélgetős fórum)
Mi a neve pontosan a krémnek?
Köszönöm
Szaisztok!
Látom régi a fórum, de hátha valaki olvassa. Akinek volt árpa műtétje, azoktól kérdezném, hogy mennyi ideig kell utána otthon maradni? Mikortól lehet vele újra dolgozni?
A jégárpa más káposzta:
A szemhéj olajos váladékot termelő mirigyeiből a termelődött anyag a mirigyek kivezető csövein keresztül jut a szempillákra. Ha a kivezető csövet törmelék, gyulladásos anyag zárja el, jégárpa alakulhat ki. A mirigyek elzáródását okozhatja a szemhéjszél krónikus gyulladása. A szemhéj bepirosodik, megduzzad, finoman hámlik.
"Acne rosacea" (az arcbőr pórusainak eltömődésével, gyulladásos pattanások, csomócskák kialakulásával járó bőrbetegség) és a "Seborrheás dermatitis" (pikkelyesen hámló, a bőr kipirosodásával, gyulladásával járó, krónikus bőrbetegség) mellett jégárpa gyakrabban fordul elő.
Nekem rosaceám van, amit éveken át tartó kezelésekkel sikerült kordában tartani, mára szinte tünetmentes vagyok. Hál' Istennek a szemem nem támadta meg, s remélem, nem csak eddig.
Kb.4-5 hónapja van meg az árpám.Azt mondta az orvos,hogy tekintsem szépséghibának.Mert nem gyulladt,viszketés,és más egyéb sincs.
Köszönöm a válaszokat,sztorikat,a biztatást mindenkinek!:)
Ilyesmit mondott a doki is.
Köszönöm a bíztatást!:))
U.azon a szemem szemhéján néhány napja felfedeztem egy bubot is...
Az árpa olyan jellegű elváltozás, mint a pattanás. Próbáltad már a dunsztkötést?
Vizes vatta, nejlon, száraz vatta. Elvileg 2-3 hét alatt ki kéne fakadnia.
kisfiamé jol bevolt már gyulladva
jol beérve
Én is tuti berosálnék...váááááááá!!!nekem most majd a számból kell 30 éves létemre egy fogcsirát kimütetni...vááááááá!!!De tuti nem engedem csak altatásban!Na aztttt már nem!
A jégárpára kaptál valami krémet amugy???
További ajánlott fórumok:
- Ne szomorkodj, hamarosan jönni fog a pocaklakó! :)
- Lehet-e érezni, hogy hamarosan megindul a szülés?
- Kisbabát szeretnék hamarosan
- Mióma miatt a méhemet el kell távolitani tudtok valamit a műtétről?
- Kreatív ötleteket várok, hamarosan nyíló kocsma/kávézó/diszkó névválasztásához!
- Ha nem lépek, hamarosan megbolondulok!