Hallott már valaki fenyő allergiáról? (beszélgetés)
13. K.né
2009. febr. 22. 21:25
Van ilyen. ÉN vagyok allergiás a fenyőre. De csak ha hozzá érek, vagy sokat tartózkodok egy zárt helyiségben vele. Tünetek: könnyezés, orrfolyás és ha érintkezek is vele akkor kiütés rövid időn belül. És nem bebeszéltem, orvosilag igazolt. Amikor kiderült, éppen nem voltam ráérő ember...
12. kathlee (válaszként erre: 9. - 036bf4cfe4)
2008. dec. 26. 20:27
1 éves. Tavaly karácsonykor még csak 4-5 hetes volt. Akkor szinte csak a kiságyban volt, egy másik szobában.
11. 036bf4cfe4
2008. dec. 26. 18:41
És egy dolgot nem kell elfelejteni ami egyes emberek számára allergén az nem biztos hogy mások számára is az. Ugye nem kell mást megemlítenem pld lisztérzékenység.
10. a74de3d08a
2008. dec. 26. 18:35
igen, a fenyő gyantájára lehet valaki allergiás.
9. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 1. - Kathlee)
2008. dec. 26. 18:32
Ha a fenyőnek szaga van akkor az azt jelenti hogy van illó alkotórész ami a levegőbe kerül, mert a semminek nincs szaga az illóanyagokat pont azért hívják illóanyagoknak mert párolognak.Előfordulhat hogy valaki a terpénekre túlérzékeny de a fára is lehet hogy olyan anyag került ami irritál. Viszont ugyanennyi a valószínűsége hogy összeszedett valamit. Nem írtad hogy hány éves volt e már fenyőfa közelében mert az is tény hogy a fenyőerdőben tartózkodás pld az emberek döntő többségére jó hatású.
8. Tiduj30
2008. dec. 26. 18:26
szerintem lehet a fenyőre is allergiás, ez csak úgyis vizsgűlattal derül ki. Mindenképpen orvoshoz kell vele menni!
7. kathlee (válaszként erre: 6. - Forever Love)
2008. dec. 26. 18:16
Az lehet, hogy a lányomnak nem fenyő allergiája van... De egyébként miért gondolod, hogy nincs ilyen? Rengeteg növényről tudjuk, hogy allergizál.
6. Forever Love (válaszként erre: 5. - Kathlee)
2008. dec. 26. 18:13
Nem, arra aki kitalálta és elterjesztette ezt a dolgot.
Attól,hogy a kislányod most kezdett el tüsszögni nem kell rögtön fenyőallergiára gondolni. Nem mondok újdonságot, de ezer meg egy oka lehet, és a fenyő ebből csak egy.
Nem kezdem itt boncolgatni, hogy állatok, poros szőnyeg, helytelen táplálkozás..
5. kathlee (válaszként erre: 3. - Forever Love)
2008. dec. 26. 18:07
Most rám célzol?
4. kathlee
Köszönöm! Mindjárt utána nézek!
3. Forever Love
Allergiáról nem, de arról igen, hogy a ráérő emberek unalmukban rengeteg baromságot kitalálnak!
2. mamuci55
2008. dec. 26. 18:05
Én pont karácsony előtt hallottam a tv.-ben a fenyő allergiáról.Sajnos nem figyeltem meg pontosan mit is mondtak.Ha a google-ba beirod ott is találsz infot.Szerintem ha van otthon calcimusc injekciót,igyon meg egyet.
1. kathlee
2008. dec. 26. 17:59
Kislányom tegnap óta folyamatosan tüsszög, könnyezik és "patakokban" folyik az orra. De ez nem 24-én, csak 25.én jelentkezett. Létezik, hogy a fenyőre allergiás? Egy egész napo töltött a fenyő mellett, csak utána jöttek a tünetek. Vélemény?
További ajánlott fórumok:
- Milyen hatásos gyógymód van a parlagfű allergiára, ha már a legerősebb gyógyszer se használ?
- Kapott már valaki allergiára (szteoridtartalmú)injekciót?
- Beszélgessünk az étel allergiáról, mondjuk el tapasztalatainkat egymásnak!
- Gyógyszerek nélkül allergiára van valami, ami használ?
- Hallott már valaki Panel, betonház allergiáról? Tényleg nagyon káros az egészségre?
- Szedett valaki homeopátiás gyógyszert allergiára? (Orrfolyás, tüsszögés) Tapasztalatok?