Beszélgessünk az étel allergiáról, mondjuk el tapasztalatainkat egymásnak! (beszélgetés)
Mi 3 havonta jártunk terhelésre,2 éves korára kinőtte.Szoptatni 3 hetes koráig tudtam akkor kapott tápszert.Ami abban az időben még nem volt elterjedve a hypoalergén tápszer.Annyira allergiás volt,hogy majd nem elvesztettük.A terhelésen elég volt csak annyi,hogy az ajkához érintették a tejet,párperc múlva az egész kis teste pöttyös lett.Így én már 3 hónapos korától adtam a gyümölcsöt,almával keztük.A főzelékek is hamar mentek neki.Most 11 éves és azóta nincs gond.
Nem tudom hogy a gyümit mivel lehet hejettesíteni,orvos mit mond?Kinőheti az orvos szerint?Nekünk azt mondta annak idején a doki,ha gyerekkorban lesz valaki allergiás nagy valószinűséggel kinövi,ha felnőtt korban akkor már végig kiséri az életét.
Mi most a lisztallergiától féltjük a gyerekeket, mert állítólag öröklődik és én az vagyok.
Januárban volt 2éves,csak abban reménykedem,hogy mire oviba megy kinövi.Mi rizstejet,és zabtejet veszünk,abból készítek neki mindent.Mi sem eszünk semmi tejterméket,sőt felvágottakat,kenyeret sem,csak vizes zsemlét.MAjd szeptemberben kell menni terhelésre.Még a tejet helyettesítem is valamivel,de a gyümölcsöket..??Annyira nehéz megértetni vele,hogy nem ehet.
Pedig mindent megtettem hogy ne legyen ilyen gondunk:2éves koráig szopott.Addig nem is volt baj,miután abbahagyta a szopást,azonnal előjöttek a bajok.
Nekem a nagylányom kinőtte a tejallergiát,,én ettől a gyümölcscukortól félek.Nagyon ritka,és keveset tudnak róla.
Rakott krumpli, más rakott dolgok: besamel, tejből.
Annak nagyon rossz, aki glutén-érzékeny is, mert a gluténmentes lisztben tejpor is van.:((
Tej 355Ft, legalább 5 főzelékhez elég.
Tejföl 134 Ft/ kis pohárral.
Pollenallergiás vagyok, porra is, s most derült ki, hogy laktóz-érzékeny is.
Azóta a T.ban veszem a sárga, laktózmentes tejet, az Intersparban találtam kicsi 75g-os kiszerelésben laktózmentes tejfölt, LIGA margarin-t, LIGA-t használok a sütéshez, főzéshez is.
Delikát 8 ételízesítőt lehet használni.
Mivel én főzök a családnak, az egyszerűség kedvéért mindenkinek ilyent sütök, főzök.
Ők esznek joghurtot, stb.
Nehéz, ha az addigi kedvenceket ki kell hagyni.
Nincs több szalámi, félkész étel.
A könyv: T.Fodor Zsuzsanna-dr.Tokodi István
Tej-És Tojásallergia
Tejcukor-Érzékenység
Nagyon jó kis receptek vannak benne,én is ezt használtam.
Szia az én kislányom még baba korában volt tejfehérje allergiás.
Én tápszerrel készitettem neki:pudingot,sütiket.A joghúrtokat sajtokat nem adtam neki.
Mennyi idős?Jártok terhelésre?
Nekem pár hete derült ki hogy a feketeüröm és parlagfű mellett a tehéntejre is allergiás vagyok.
Azóta probálok tejmentesen élni, nem egyszerű. Az imádott csokiról is le kell mondanom.
Van valami jó is a dologban, mióta nem eszem/iszom tejet nem fáj a fejem, már évek óta szenvedtem a napokig tartó fejgörcsöktől.
soha nem gyógyulok már meg, és édesapám sem...
nehezen derült ki..először szerintem fel sem tűnt.
aztán volt éjszakánként néhány nagyon komoly szülési fájdalomhoz hasonló görcsöm, és iszonyatosan ment a hasam...azt hittem vírusfertőzés..aztán egy túrórudi evéses rosszullét után elkezdtem gyanakodni arra, hogy rossz minőségűeket vásárolok... vettem 2.8as tejet, 2 óra múlva kezdődtek a fájdalmak... nem foglalkoztam vele hónapokig,míg egyszer el nem ejtettem véletlen a dolgot a kaáli intézetben...onnan gyorsan elküldtek vizsgálatokra, és így kiderült mi van((
Sziasztok!
Én poratka allergiás vagyok gyermek korom óta. A könyvelőm említette hogy mostmár itthon is lehet kapni és próbáljam ki az izlandi cápamáj olaj kapszulát, már fél éve szedem és tényleg sokat segített.
Mit mondott az orvos elmúlik vagy végig kisér az életeden?
Én már sosem hagyom el.
Hogy vettétek észre?
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Szegény vagy? Gyere beszélgessünk adjunk egymásnak tanácsot ötleteket!!!
- Kezdő szakácsok ide! Beszélgessünk, ötleteljük, adjunk tanácsokat, recepteket egymásnak!
- Várom és várom és várom :) beszélgessünk, segítsünk egymásnak!