Hallani sem akar a biliről (beszélgetés)
ősanya jelentkezik.
Igen, meg kell érnie a gyereknek a szobatisztaságra. Még viszonylag jó idő van, mászkáltasd az udvaron pucér fenékkel, de csak ha jó idő van, azért ne fázzon fel.
Meg kell ismernie a teste múködését, az érzést, hogy milyen az, amikor pisilnie-kakilnia kell.
A bilit pedig ne erőltesd. Válasszon ki magának egy bilit, amit hajlandő használni, vagy szűkítővel próbáld meg a vécét. Annál úgy sem lesz hamarabb szobatiszta, mint ahogy ő gondolja, hiába erőlködsz, tapasztalat :)
Tud beszélni?
Szerintem csak akkor lesz szobatiszta egy gyerek, amikor már tud beszélni.
Az én fiam csak wc-t volt hajlandó használni.
Én is mint Ghost, sokkal korábban kezdtem a szobatisztaságra való szoktatást. 10 hónapos korában ültettem először bilire, először játéknak gondolta, de pár alkalom után már magától ráült -nem mindig akkor, mikor kellett - de 2.5 éves korára szobatiszta lett.
Én is valami motivációt javasolnék, remélem beválik!
Majd jönnek az ősanyák akik szerint hagyd, majd magától leszokik mikor megérik rá.
Én kicsit korábban leszoktattam a lányom.
Fürcsi előtt vettem le róla a pelust kicsit mindig növelve az időt. Mondtam neki ha pisilni vagy kakilni kell gyorsan a bilire, mert a klotyó manó szomjas/éhes... Be jött! 😂
Talán 3x ha volt baleset. 2 hét alatt szobatiszta lett éjjelre nappalra.
2,5 éves kisfiam hallani sem akar a biliről. 25 hónaposan ráültettem és bele csurizott. Annyira megijedt, hogy azóta a bili szó hallatán kiveri a hisztit. Próbáltuk a szűkítőt is, de rá sem akar nézni.
Mindig szól ha kakilni, pisilni kell, azonban ragaszkodik a pelushoz. Hogyan szoktassuk le róla? Ha leveszem róla akkor bekakil, bepisil a kisgatyóba.
További ajánlott fórumok:
- Mit hallgatsz most, vagy mit hallgattál utoljára? (zenét, amit te akartál hallani)
- Mi az a mondat, amit SOHA nem akarsz hallani egy férfitól?
- 3 éves kisfiam hallani sem akar a wc-ről
- 2, 5 éves kislányom, hallani sem akar a szobatisztaságról! Mit tegyek?
- Lassan 3 éves és hallani sem akar a biliről?
- Ha Te szeretnél külföldön dolgozni, a párod pedig hallani sem akar róla. Teendők, tanácsok?