Halálesetnél ki örököl, ha nincs végrendelet? (tudásbázis)
1 millióban határozták meg az ajándékozást, ha jól olvastam.A felbecsült érték 7 millió,aminek a fele a házastársé még ha nem is éltek együtt..
A másik feléből adott egy milláig ajándékot,és haszonélvezetet az apa.Köteles rész akkor is van a leszármazott vér szerinti gyermeknek.
itt az a kérdés, maradt-e egyáltalán mit örökölni???
ha maradt, azt egyenlő arányban az özvegy és a gyermek örökli
de ha itt az elhunyt a saját részét teljes mértékben elajándékozta, akkor nem maradt mit örökölni tőle
igen, nálunk van ilyen a családban
a saját lányára eső örökséget még halála előtt elajándékozta így a lánya az illetőnek nem örököl semmit az anyjától
Zűrös!
A gyermek mindig örököl, ha ki nem tagadják írásban
Ezek szerint ha a majdani örökrészt elajándékozza az örökhagyó, akkor az "örökös" gyerek csak nézhet ki a fejéböl?
Ha a teljes saját tulajdonát odaadta neki ajándékozás címen, akkor a párodra nem maradt tőle örökség.
Ha a saját tulajdonának valamekkora részét ajándékozta ennek a lánynak/nőnek, akkor a maradék lesz a párodé
Változott a törvény tavaly. De örököl a párod, mert a feleség egy gyermeknyi részt örököl, épp úgymint vér szerinti gyermek.
A férjed a temetés költéségét beadja a közjegyzőnek, minden számlával,amibe került, ez a többi örökös részéből levonásra kerül,ha nem szálltak be a költségekbe..
Hogy az ajándékozással, haszonélvezettel mi van sajnos nem tudom.de a közjegyző megmondja.Vagy egy ügyvéd.
a saját részét a házból elajándékozta ennek a fogadott lánynak, slussz. Nincs örökség.
A ház másik fele a feleségéé.
A lánya az örökös. Első minden esetben a gyerek.
Ha lenne végrendelet az is támadható lenne , mível a vérszerinti gyereket nem lehet kizárni mert van egy kötelező rész.
Törvényes öröklés van le és felmenő ágon. Ha nincs végrendelet, akkoris ha van egy kis jóindulat az örökösökbe elismernek mást is örökösnek. Ha nem elvileg meg lehet támadni, de nehéz bizonyítani hogy valóban milyen kapcsolat volt az elhunyt és a örökölni kivánó ember között.
De azt is nézzétek örökségnél hogy illetéket kell fizetni. Amik a reklámokban vannak hogy 20 millióig illetékmentes az nem egészen ugy van ahogy reklámozzák.
Én márcsak tudom mert illetékekkel foglalkozom, és elég sok hagyatékátadó végzést, végrendeletet látok nap mint nap
Köszönjük!
2006-ban halt meg a férjem édesapja
2007-ben az én édesapám
most a sógornőm-é is.Persze férjemnek is nagyon rossz.Rádásul a férjemmel szórosabb volt a kapcsolatuk :(
És igen én nagyon szeretném,hogy minden ami jár a s.nőmnek azt megkapjon hisz az az ővé!!!
Vér szerinti rokonok örökölnek.
Sorrend:
1. Édeslánya.
2-3.. 4 testvére és anyukája.
Ennyi.
Igen, ilyenkor a temetkezési vállalkozókat szokták hívni :( Nehéz helyzet, őszinte részvétem mindannyiótoknak.
Ne aggódj, és ha úgy alakul állj ki a sógornőd mellett, ha más nem ügyvédhez is mehettek.
A munkahelyén halt meg ma szegény.
Sajnos már a mentő nem szálít halottat.
A főnök meg ismerősök telefonálni kezdtek anyósomnak,hogy vitessék már el :(
Anyós úgy kiakadt miköze neki ehez mire mondtam neki semmi de a lányának igen is sok.Hisz én úgy tudom az örökös temettet.
De úgye nemtudták ki az örökös.
További ajánlott fórumok:
- A média miért tálalja szenzációként a haláleseteket?
- Van-e joga a családnak felülbírálni egy végrendeletet, még ha nem is hivatalos?!
- Milyen lehetőségei vannak egy fiatal párnak lakásvásárlásra ha nem örököl és nincs kezdőrészlet a kezükben?
- Apám három és fél éve meghalt. Megvolt az örökösödési tárgyalás azóta semmi. Örököltem egy házrészt de nincs a nevemen.
- 11 éve örököltem egy földterületet, lakóingatlan nincs rajta. Kell-e utána adót fizetnem, ha kell, akkor milyen %-ot?
- Ha valaki külföldről örököl, akkor a hivatalos végrendelet kézhezvétele után mi a következő lépés?