Hajnövesztés - hajápolás (beszélgetés)
Akkormég jó hogy a fehérjét nem tettem bele!! :)
Ha a vége u.olyan, akkor lehet egy frissítő hajvágás a végéből jót tenne!! Nehéz rávennie magát az embernek h vágasson de ha a töredezett résztől megszabadul a haj, sokkal egészségesebbnek tűnik.
Igen ez igaz. Csak arra akartam kilyukadni hogy valaki itt írta hogy száraz a haja és zsírosodik a fejbőr,tehát amelyik samponra az van írva hogy száraz-strapált hajra való az sem lesz jó mert zsírosodni fog a fejbőr,lényeg a lényeg,akinek száraz a haja az annak megfelelő balzsamot vegyen és csak a hajra vigye fel,valamint fontos hogy alaposan ki legyen öblítve.
Nyilván én is ezt mondom, a fejbőr. Csak sok készítmény, ami zsíros hajra van, szárítja a fejbőrt. Ez hiba! Mivel a fejbőr pont ezért termel több faggyút. Ezért érdemes gyógynövényeset vagy vmi kímélő sampont használni. Hacsak nem fertőzés okozza a zsírosodást, de arra is kiváló a teafa és a grapegruitmag kivonat.
Én csak annyit tudok hogy olyan sampont kell használni amilyen a fejbőr,mert a sampon a fej tisztítására van elsősorban,balzsamot pedig a haj állapotához megfelelelően kell választani és ezt csak a hajra tenni.
A zsíros haj az egyenlő azzal hogy a fejbőr zsíros,nem a haj,ezért kell a sampont jól megválasztani.
... a tojásfehérje a sütit is kiszárítja. :)
Vigyázni kell a samponokkal. Tévhit, hogy az a jó a zsíros hajra, h szárítja, mivel akkor még jobban ösztönzi a fejbőrt, h termeljen faggyút a szárazság miatt. Én most érzékeny fejbőrre használok sampont, attól függetlenül, h zsíros és korpás is a hajam..
Sampont ugy kell venni hogy a fejbőrhöz megfelelő legyen,ha pl valakinek zsíros a fejbőre de száraz a haja akkor zsíros hajra való sampont kell használni,a hajra viszont balzsam mehet.
durva amúgy nekem most melírozva van a hajam, és kb 1 hét után már látszik a lenövés :S főleg mikor sima szőke hajam van és kb már 3 nap után volt lenövés és 2 hetente festhettem volna, mert undorító volt, VISZONT a hossza mindig ugyanakkora sose változik :S letörik gondolom
Eszedbe ne jusson a tojás fehérje része!!! Attól szárad ki ! :D csak sárga kell. :) + mézet szoktam hozzá
Sziasztok! Én a panten hajregeneráló "ne mosd ki" balzsamot ajánlanám. Visszaolvasva láttam a tojásos házipakolást. Én csak a tojássárgáját probáltam ki egy kiskanál olajjal. De utána (öblités és szárítás után) ugy láttam h száraz maradt. Lehet h a fehérje is kell bele? Milyen módszereket ismertek még?
Üdv mindenkinek!! :):)
Nekem derékig érő hajam van. Festem is, igaz ritkán, de jön az őszülés, így majd gyakrabban kell. Én nem használtam bonyolult dolgokat, általános suli óta ugyanaz a samponom, műanyag sörtéjű a hajkefém, néha vág(ok)atok belőle, ha már nagyon gáz, de elég ritkán és hetente használok hajpakolást. Időnként testápolóval szoktam a hajam végét "meghuzigálni". Csak azt sajnálom hogy vékony szálú. Nem tudom mi a tuti tipp a növesztésre, de az tuti, hogy ahány ember annyi módszer. :)
Sajnos minden embernek más a jó. Talán, ha csak a végére kennéd nem zsírosodna, a fejbőrt hagyd ki. Abban igazad van, hogy a töredezett haj rövidebbnek tűnhet, ha letörik a vége.
Azért nő gyorsabban ha gyakrabban vágatsz belőle, mert ha már töredezett, akkor hiába növeszted, mindig eltörik a vége, és emiatt nem tud hosszabbra nőni.
Háát, ha én testápolót kennék a hajamra, iszonyú zsíros lenne tőle. Én száraz,töredezett hajra való sampont használok, de az a baj,h nagyon hamar bezsírosodik a hajam.
Sziasztok! Először is el szeretnék oszlatni egy tévhitet: attól, hogy vágatsz időnként a hajad végéből, a hajad csak frissebb, ápoltabb lesz, de nem nő gyorsabban, mivel a hajgyökérhez semmi köze. Egyéni, kinek milyen gyorsan nő a haja sajnos. Mondjuk én szerencsésnek tartom magam, mivel a 3cm-es hajam majd 1.5 év alatt a hátam közepéig érő hajzuhatag lett. Ehhez baromi sok türelem kellett. Meg sok hajgumi, és csatt, hogy elviseljem az átmeneti sem így, sem úgy nem áll korszakot:) Én egy búzacsírás hajpakolást használok, boltit, mely egyből selymessé teszi a hajat, szinte fésülni sem kell. Időnként olívaolajat és tojást teszek fel egy kis krémmel vegyítve. Azt mondta nekem egy mesterfodrász, hogy akár a testápolónk is jó, mert az alapanyag ugyanaz, mint a hajra valóké, és teljesen megfelel. Ezek mellett használok egy nem kimosható hajbalzsam spray-t, ami szintén nagyon jó. Nem töredezett a hajam, bár nem is festem.
Nekem is volt ilyen problémám.De elkezdtem szedni a revalidot és látványosan sokat nött.Egyébként nekem vékony szállú és sok hajam van.
Ez a valaki,csak tervezi a babát.Kb.2éve volt az Elevit kúra,és vagy fél évig szedte.
Baba ugyan nincs,de a haja gyönyörű.
Én is szedtem az Elevitet,de azt hittem a hormonoktól szép a hajam:)
Mikor valaki terhes,szép lesz a haja meg a bőre:)
Még az Elevitet is nagyon mondják.Ugyan terheseknek ajánlják,de bárki szedheti,mert egy vitaminbomba.
Akinek láttam a haját-(előtte-utána),nem akartam elhinni,hogy ilyen van.
Én műanyag kefét használok, már vagy 10 éve ugyanaz van, de nekem azzal a legkönnyebb kifésülni. Volt közben fa kefém is, de az jobban beleakadozott.
Nekem szőke hajam van.Nagyon lassan nőlt,és tört..
Ami rendbe tette:
Biovanne vitamin,kéthavonta vágatom,és hetente hajpakolást teszek rá.
Egyik sem csodaszer,idő kell mire látszik az eredmény:)
Tanácsolnám neked,h.ne használj műanyag hajkefét egyáltalán!
Nos igen,nekem is törik!:SDe azért hamarosan el jutok a fodrászhoz,és rendbe szedetem,utána pedig teljes gőzzel előre!
Én rícinus olaj+tojás pakolást csinálok amit általában 2 órát hagyom rajta!
Utána egész más a haj színem és a tapintása is kellemesebb!
Aki növeszti a haját,az 2-3 havonta 1/2-1 cm vágasson belőle.
Egy átlagos haj egy hónap alatt másfél cm nő.
Van akinek genetikailag gyorsabban(akár 5cm),de az nagyon ritka.Van akinek csak fél cm/hó.Van akinek csak úgy tűnik,hogy nem nő,mert annyira törik,h.szinte rövidebb lesz.
Könnyen meg lehet állapítani egy festett hajnál,h. mennyit nő.Fejtetőn lassabban növekszik,mint hátul vagy oldalt.
Sziasztok!
Én is növesztem a hajam, viszont sajnos pénteken megyek a fodrászhoz, mert a vége eltöredezett... :((( Remélem, hogy nem kell sokat vágni, mert nekem nagyon lassan nő.
Viszont sok, és erős. :)))
Engem is érdekelne a házi hajpakolás és a vágás sűrűsége. :)))
Deemon, jó neked, nekem annyira törik, hogy tök nehezen akar megnőni. Te milyen gyakran vágatsz belőle?
Dalária, milyen házi hajpakolást készítesz magadnak?
igazából én is növesztem,és heti 1x vagy 2x házi hajpakolást csinálok!
És mindig vágunk a végéből!
További ajánlott fórumok: