Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Hagymás krumpli egytál recept

Hagymás krumpli egytál recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 155 kcal
Zsírtartalom 3 gramm
Szénhidráttartalom 33,25 gramm

A Hagymás krumpli egytál hozzávalói:
4 főre
Kb. 0,5 kg krumpli
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk olaj
só, grill fűszerek ízlés szerint


A Hagymás krumpli egytál elkészítési módja:
Először megpucoljuk, cikkekre vágjuk a krumplit, feltesszük főni. Amíg puhul, megpucoljuk a hagymát is, csíkokra vágjuk, és apróra daraboljuk vagy összezúzzuk a fokhagymát. Egy teflon edényben, legfeljebb egy pici olajon megpirítjuk a hagymát, mikor késznek találjuk, hozzátesszük a fokhagymát, és a krumplit, együtt pirítjuk egy kicsit. Aki úgy szereti, hagyhatja kevergetés nélkül a krumplit kicsit megpirulni. A végén adom hozzá a sót, és a fűszereket, még egy kicsit átforgatom, és kész is.

Köretként is ehető, de én főételnek készítettem el keményítő napra.
Aki nem félti az alakját, tegyen hozzá bátran szalonnacsíkokat, és/vagy fűszeres kolbászt!
A tápanyagokat adagokra értve írtam.


Kategória: Egytálételek receptjei


A hagymás krumpli egytál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook