Hagymás krumpli egytál recept
30 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
155 kcal
3 gramm
33,25 gramm
4 főre
Kb. 0,5 kg krumpli
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk olaj
só, grill fűszerek ízlés szerint
A Hagymás krumpli egytál elkészítési módja:
Először megpucoljuk, cikkekre vágjuk a krumplit, feltesszük főni. Amíg puhul, megpucoljuk a hagymát is, csíkokra vágjuk, és apróra daraboljuk vagy összezúzzuk a fokhagymát. Egy teflon edényben, legfeljebb egy pici olajon megpirítjuk a hagymát, mikor késznek találjuk, hozzátesszük a fokhagymát, és a krumplit, együtt pirítjuk egy kicsit. Aki úgy szereti, hagyhatja kevergetés nélkül a krumplit kicsit megpirulni. A végén adom hozzá a sót, és a fűszereket, még egy kicsit átforgatom, és kész is.
Köretként is ehető, de én főételnek készítettem el keményítő napra.
Aki nem félti az alakját, tegyen hozzá bátran szalonnacsíkokat, és/vagy fűszeres kolbászt!
A tápanyagokat adagokra értve írtam.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ad65f28ec1, 2009. okt. 24. 19:13
A hagymás krumpli egytál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.