Hagymás fonatok recept
A Hagymás fonatok hozzávalói:400 g búzaliszt,
1 tasak élesztő,
1 teáskanál só,
150 g lágyvaj vagy margarin,
2 db tojás
100 ml tejszín,
Ezenkívül:
100 g füstölt szalonna,
300 g hagyma,
150 g reszelt sajt,
1 db tojás,
Só,
bors.
A Hagymás fonatok elkészítési módja:
A lisztben elvegyítjük az élesztőt és sót, majd hozzáadjuk a lágy vajat vagy margarint, a tojásokat és a tejszínt. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzátesszük az apró kockákra vágott hagymát. Enyhén megsózzuk, ízlés szerint borsot is adunk hozzá. Kevergetve puhára pároljuk. A párolt hagymához hozzákeverjük a reszelt sajt felét, és a tölteléket hagyjuk hűlni. A tésztát két részre osztjuk. Mindegyikből 3 mm vastag lapot nyújtunk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másik lapot pedig a töltelékre fektetjük. Kissé rányomkodjuk és kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk. Két-két csíkot összecsavarunk és kivajazott, sütőpapírral letakart tepsibe tesszük. A felvert tojással megkenjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk és sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. ápr. 14. 09:18
A hagymás fonatok elkészítési módja és hozzávalói.