Hagyma leves recept
A Hagyma leves hozzávalói:> 3 fej vöröshagyma
> 1 l húsleveslé (kockából)
> 2 tojássárgája
> liszt
> vaj
> szerecsendió (őrölt)
> bors
> só
A Hagyma leves elkészítési módja:
A vajon a karikára szeletelt hagymát megfonnyasszuk. Kevés lisztel megszórjuk 2-3 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a húslét sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót teszünk rá. 15-20 perc főzés után a fele hagymát kiszedjük átpaszírozzuk. A péphez keverjük a tojássárgáját majd vissza tesszük a levesbe.
Szerintem finom az egész család szereti.
A hozzávalókat lehet növelni én pl. 12 hagymából
szoktam csinálni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: andi699, 2008. aug. 30. 17:58
A hagyma leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.