Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hagyma: könnyfakasztó zöldség kedvező hatással fórum

Hagyma: könnyfakasztó zöldség kedvező hatással (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hagyma: könnyfakasztó zöldség kedvező hatással

2010. aug. 21. 12:48
A vöröshagymát ha héjastól belefőzzük az ételbe, és csak tálalás előtt vesszük ki belőle, akkor erősíti a hajszálerek rugalmasságát.
2010. aug. 19. 21:34

A hagymát úgy vágom fel, hogy néhány vágás után elviszem máshová.


A mézes-fokhagymás vajas pirítós jó megfázáskor.

2010. aug. 19. 21:32

"A HAGYMA



A cikk rövid fordítása:


1919- ben amikor az influenza járvány megölt 40 millió embert (valószinü USA-ban), volt egy orvos ,aki sok farmert meglátogatott, hogy megprobáljon segíteni a járvány elterjedésében.. Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges.A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a szobában . Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza virust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikróbát igy tartva a családot egészségesen.


A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő évben több edényben hagymát helyezettel különböző helyre a fodrász helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai közül.


Egy másik eset:Egy illetőnek tüdőgyulladása volt A hagyma mindkét végét levágta majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikróbáktól. A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát és utána jobban érezte magát.


A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!!!


Vagy süssük le azonnal vagy dobjuk ki.A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes.


A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy éjszaka is és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt gyomorrontást epegyulladást és ételmérgezést okoz (nem okozhat, hanem okoz!)


A romlott majonézes hagymás krumpli nem a majonéztől romlott!"

6. 033c9cbae4 (válaszként erre: 5. - Winny)
2010. aug. 19. 21:17
Én is minden este 1 fej lila hagymát és 1 nagy gerezd fokhagymát - az év minden napján, a család többi tagja csak ritkábban.
5. winny (válaszként erre: 1. - Gyopár)
2010. aug. 18. 18:49
Minden nap eszünk hagymát.Fokhagymát is.
4. fildus (válaszként erre: 3. - Gyopár)
2009. nov. 23. 19:23
Igen, a vöröshagyma héját kell leforrázni és állni hagyni, amíg a víznek színe lesz. Mézzel és citrommal még hatásosabb. (ízesíthe nem érezni semmit, ha nem tudod mit iszol, azt hinnék hogy "sima" tea)
3. gyopár (válaszként erre: 2. - Kft)
2006. dec. 31. 09:39
Gyerekkoromban nekem is főzőtt anyu valami hagymahéjteát ilyen esetre. Már nem emlékszem hogyan, viszont nagyon nem szerettem. Ennek ellenére lehet nagyon hatásos.
2. kft
2006. dec. 30. 15:27
vöröshagyma héjából kell cukorral sűrű szirupot főzni , mézzel feljavítani. köhögésre kiváló, asztmás gyerekemnek is bevált!
2006. dec. 15. 20:27
Póréhagyma, vöröshagyma, újhagyma, metélőhagyma, gyöngyhagyma, lilahagyma...A hagyma az ősz és tél tipikus zöldsége. Jól harmonizál olyan tartalmas, tápláló ételekkel, amiket a hideg időszakban előnyben részesítünk az asztalunkon.

Ugrás a teljes írásra: Hagyma: könnyfakasztó zöldség kedvező hatással

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook