Habart krumpli leves recept
30 perc
A Habart krumpli leves hozzávalói:
az adagok tetszés szerintiek
- krumpli
- kissebb hagyma
- sárgarépa
- zöldség
- pirospaprika
- babérlevél
- őrölt bors
- tárkony
- bazsalikom
- borsikafű
- liszt
- tejföl
- tej
- étolaj
A Habart krumpli leves elkészítési módja:
Az olajjal, hagymával és paprikával pörkölt alapot készítünk és beletesszük a krumplit, zöldségeket, fűszereket, (tárkony,bazsalikom,borsikafű el is hagyható, de velük finomabb) és kevés vizet aláöntve pároljuk, kb 20 perc, utánna felöntjük annyi vízzel amennyi levest akarunk, ha felforrt behabarjuk. Csipetkét szaggatunk bele.
Gyorsan elkészül és finom, főleg ha egy kicsit hűlt. Aki szereti egy kis ecetet is cseppenthet bele.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2008. márc. 21. 07:56
A habart krumpli leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.