Ha vidéken lakom (peremén Pestnek) igényelhetek Budapestre kismamabérletet? (tudásbázis)
Ha dolgozol és a gyermekeid iskolás korúak, akkor nem adnak kismama bérletet. Rendes havi bérletet vehetsz 9800 Ft-ért, mint bárki más. Ahoz nem kell lakcímkártya.
A kismammabérlet csak azoknak jár, akik Pesten laknak, GYES-t vagy GYET-et kapnak (főállású anyukák)és csak a GYES/GYET érvényességi idejére.
Hát a BKV pénztárban egy "nagyon hozzáértő" nő ült. Odaadtam a lakcímkártyámat+ a határozatot, mire közölte a csaj, hogy a kismama bérletigazolványt a MÁK állítja ki... Furcsálltam de nem álltam le vitatkozni, mire kiderült hogy a BKV bérletpénztárban csinálják, csak az a csaj volt full hülye...
A másik nő kedden, meg a határozatba kötött bele, pedig majd kiverte a szemét a dátum(2011.május.5.-én kelt a levél) a levél alján...
Én most váltottam ki. Budapesti lakcímkártya kell hozzá, és a MÁK-tól egy 6hónapnál nem régebbi határozat a GYES vagy GYET folyósításáról. GYED-re nem adnak sajnos:(
Nekem a lakcímkártyám is stimmelt, és a határozatom is megvolt(megvan) mégis szenyóztak:(((
Mert a város a saját kismamáinak találta ki gondolom :(
Van olyan megyeszékhely ahol a kismamák ingyen utazhatnak,de ezek a dolgok mindig a helyiekre vonatkoznak csak.
További ajánlott fórumok:
- Debrecenből jöttem Budapestre, de nem tudom megszokni ezt a zajt és a koszt. Ti hogy szoktátok meg?
- Hány éves kortól engednéd el a gyereked vidékről Budapestre színházba?
- Normális dolog az, ha azon sértődök be, hogy a pasim nélkülem megy shoppingolni Budapestre?
- Ki igényelhet szociális segélyt?
- Lejárt/elveszett bankkártya helyett igényelhetek újat költségek nélkül?
- Miskolcról költöznénk 2 kisgyerekkel (2+6) Budapestre. Melyik részen érdemes lakást bérelni? (Jó ovi, bölcsi, lakható...)