Ha vaterán eladok pl. egy férfi borotva szettet, mibe csomagoljam a címzettnek, hogy ne legyen semmi baja a terméknek? (tudásbázis)
SEmmi különös. Becsomagolod csomagolópapírral(van az a barna, "olcsó", amit tudsz venni írószerboltban.
Miután becsomagoltad megcímzed és postára adod:)
De ha nem haladja meg a 2kg-ot, akkor nem kell csomagként feladni, hanem mehet ajánlott levélként is.
Most nincs, de azért majd nézz be ide néha-néha, mert lehet lesz később. :))
Addigi s még egyszer köszi!!
Az eladó is értékel és a vevő is. Ha elutalta a pénzt és meg voltál vele elégedve akkor értékelheted. Ő pedig akkor fog, ha megkapta a terméket és meg van elégedve vele.
Ha kérdésed van még, próbálok segíteni, csak szólj:)
A jutalék az ártól függ, én most pontosan nem tudom, hogy van.
A postaköltséget általában a vevő fizeti. De ha te szeretnéd, akkor te is fizetheted:):)
Ezt egyébként be is kell mindig állítani eladásnál.
Arra figyelj szerintem, hogy addig ne add fel a terméket, amíg nem utalta el a pénzt(írt egyszer a fórumon egy csaj, hogy ő mindig feladta a pénz megérkezése előtt és sokszor nem érkezett meg a pénz...)
Igazából sok dolog nincs....legyen normálisan becsomagolva a termék. Érdemes ajánlottan feladni, hátha elkeveredik a postán(bár a posta állítása szerint, azt sem követik figyelemmel, tehát ha elkeveredik, nem találják meg azt sem, ezt ők mondták). Az ajánló szelvényt rakd el, hogy tudj reklamálni, ha nem érkezik meg a vásárlóhoz. Sima postával csak saját felelősségre adjál fel terméket. Mert azt nem tudod bizonyítani, hogy tényleg feladta-e, ha esetleg nem ér oda....
Aztán a végén értékelj:)
Köszönöm a tippeket, jöhet még! :)
Ez nekem most azért fontos, mert új eladó vagyok és a holmi sem olcsó, de az eredeti táskát nem tudom hozzá adni, tehát nincs semmiben a szett. A buborékos megoldásra gondoltam én is, legutóbb mikor ékszert rendeltem ebayról, akkor adtak ahhoz, de ki is lett dobva... :(
A bubis boríték elég drága, és csomagolóanyagért szabályzat szerint nem kérhetsz el pénzt :(
Én a következőképpen szoktam csomagolni:
Ha veszek valamit, és van a csomagolóanyagában bubifólia, nem dobom el, hanem elteszem, ugyanígy a levegővel töltött tasakokat is el szoktam raktározni. Utána ezzel körbecsavarom a terméket, és háztartási csomagolópapírba csomagolva adom fel.
Ha nincs fóliám vagy tasakom, akkor nejlonszatyrokat szoktam köréjerakni, és ugyanúgy háztartási csomagolópapír a legkülső réteg.
Fel tudod adni ajánlott levélként 2 kg-ig.
Vagy rakd dobozba, vagy ha van saját doboza akkor az is elég, csomagolópapírral körbetekered, vagy akár buborékos borítékba, attól függ, hogy mibe van benne a borotva...
További ajánlott fórumok:
- Ha elmegyek világgá, mit csomagoljak az útra?
- Segítsetek! A párom két műszakban jár dolgozni. Mit csomagolja neki reggelire ill. vacsorára? Már semmi ötletem...
- Mibe csomagoljam a fasírtot, hogy sokáig meleg maradjon? Folpack..stb.
- Postai utánvét miért nem jó a címzettnek?
- Esküvőre megyünk, ahova IKEA utalványt viszünk, hogy csomagoljuk?
- Iwiw-en elküldött levelet, hogyan lehet semmissé tenni úgy, hogy a címzettnél se jelenjen meg?