Ha van rendőrségi papír arról, hogy ellopták az iratokat, akkor is kell fizetni az újakért? (tudásbázis)
Érdemes, mert ha be van jelentve, akkor nehezebb visszaélni az irataiddal. Ennek semmi köze a nyomozás kimeneteléhez.
Csak majd ha a személyidet mondjuk Markotabödögén prostitúció folyatása céljából ingatlanbérleti szerzödés kötéséhez használják, akkor a yardon kapott jegyzökönyvvel viszonylag gyorsan tisztázhatod magad. Ez megtörtént, csak a helyszín volt más. És még tudok néhány példát mondani.
Érdemes? Ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást. Majd ey hónap múlva megérkezett a papír, hogy mivel nem találtak semmit, lezárják a nyomozást. Tényleg érdemes.
De ez az én véleményém volt, saját tapasztalat miatt.
Nem minden esetben felesleges ott ülni és feljelentést tenni, hiszen utána az okmányirodában ezzel igazolod, hogy miért nincsenek irataid.....
mondjuk nekem tényleg mindenem odalett, az egyetlen útlevél kivételével, ami meg lejárt :-D
így nekem végül a házassági anyakönyvit kérték, gyerekeknél meg a születésit, hogy az új igazolványokat kiállítsák...
Nekem most nyáron lopták el mindenem, sőt a gyerekeim iratai is benne voltak a táskában. :-S
És igen, mindenért fizetnem kellett, teljes árat ráadásul!
Amit ingyenesen pótolnak, az a lakcímkártya, a többi mind fizetős!
Ja értem!!!
Hogy érted,hogy álljak a sarkamra? legyek kicsit idegesebb és határozottabb? Hát szerintem ez nem ezen múlik,ha fizetni kell,akkor kell sajnos! De azért bepróbálkozom,hátha :-)
Sziasztok!
Ha van rendőrségi papír arról,hogy ellopták az iratokat,akkor is kell fizetni az újakért? Vagy csak én gondolom úgy,hogy esetleg nem:-) Jó lenne,ha nem kéne.
További ajánlott fórumok:
- Húsvéti ünnepek alatt el tudok menni a rendőrségre feljelentést tenni személyesen?
- Szerintetek zavar egy férfit, ha a párja a rendőrségen van tucatnyi férfi között, tőle távol?
- Segítsetek légyszi! Rendőrségi ügyben!!!
- Mi történik akkor, ha az ismerősöm nem tudja fizetni a részletet a rendőrségnek gyorshajtásért?
- Kell-e illetéket fizetni, ha a rendőrségen az ember bejelentést tesz?
- Ha ellopták valaki kabátját és elment a rendőrségre, lehet házkutatás belőle vagy valami?