Ha valaki kövéren lesz terhes, az a veszélyesebb, ha diétázik terhesség alatt, vagy az ha nem? (tudásbázis)
A második lányom születésekor kevesebb volt a súlyom
mint mikor terhes lettem.4 kereszt fehérje volt a vizeletemben és ezért az 5-6 hónaptól teljesen sómentes ételeket szabadott csak ennem.Minden héten 1 napon almanapot kellett tartanom.Ilyen szigorú diétával az életem során nem találkoztam.
A lányom ennek ellenére 3100 gr és 52 cm-el született, makk egészségesen.Az ismerőseim szerint
olyan szép és formás soha nem voltam,pedig 84 kg- ról indultam és 70 kg -al jöttem ki a kórházból.
Igaz, ez 35 éve történt.Ma már biztosan találsz jobb tanácsokat is. Sok sikert kívánok: Zsuzsa
Szia:)
Én 82 kilóval kezdtem a terhességem, inzulin rezisztenciával, pcos, volt esély, hogy terhességi cukrom lesz, ezért félidőig, mikor rendesen mérik a terhességi cukrot, nekem már volt vagy 5 cukormérésem. Sosem volt semmi gond. Félidőig odafigyeltem, nagyjából úgy ettem, mint a cukrosok, kicsit kevesebb szigorral, pl. ettem banánt. Félidőben 79 kiló voltam, onnan elengedtem magam, nutella és egyéb finomságok, 95 kiló lettem az utolsó 4 hónap alatt.
Szerintem a túlsúly csak annyiban veszélyes, hogy nagyobb eséllyel lesz magas vérnyomásod, és társai, amik a terhesség alatt felmerülhetnek. De nem 8 kilónál, hanem 20-30 kiló súlyfeleslegnél. Szerintem. Én is azt mondtam egyébként, hogy nem akarok még egyszer 80 kilósan teherbe esni.
Szia!
Én két gyermeket szültem, az elsőnél 108kg voltam nikor terhes lettem, 98kg voltam, mikor megszültem. 2 hónap alatt 115 kg-ra híztam a szopiztatás alatt.
A második gyermekemmel 118kg voltam mikor terhes lettem 105-108kg voltam mire megszültem(már nem emlékszem pontosan. Szoptatás alatt itt is felmentem vagy 120kg-ra.
Minda két terhességemmel veszélyeztettet terhes voltam és nem a kövérségem miatt. Végig kellett feküdnöm mond a két terhességemet, és ezt szó szerint értsd! Mégsem híztam, hanem folyamatosan fogytam, egyszerűen soha nem ettem olyan ésszerűen , mint a két terhességem alatt. Végig a benem lévő babára gondoltam és tudtam, hogy most kettőnkért eszek, és nem kettőnk helyett. Egyébként engem a kövérségem miatt soha egyetlen orvos, családtag, ismerős sem bántott, soha megjegyzést nem tettek rám a súlyom miatt. Egyszer szólt a második terheségem közepe felé a főorvos, hogy ugye nem fogyókúrázok, mert annak nem most van itt az ideje!! Mondtam neki, hogy nem, egyszerűen, nem kívánok annyit enni. Erre, csak annyit mondott, hogy rendben, de nagyon figyeljek, hogy mit eszek, mert ha továbbra is ilyen iramban fogyok, befektet megint.
Hát ennyi az én történetem, és mint látod én nem 8 kiló felesleggel küzködtem.
Kedves Borzi! Ez attól függ. Fordulj orvoshoz!
Terhesség és szoptatás alatt kizárólag szakember (orvos ÉS dietetikus) felügyelete mellett szabad.
Ugy probald megvalositani a dietat, amennyire tudod. Ha nagyon kivansz valamit, hat edd meg, mindenki bunozik neha.
En peldaul neha rakattanok valamire, es aztan elunom es nem kivanom. Volt ez igy a csokoladeval is, napokig csak edesseget zabaltam, de tudtam, ha visszafogom magam, akkor kinozni fog es sokaig, mig ha megeszem, megunom.
Probalj magadra inkabb ugy hatni, hogy rendben, ennyivel tobbet ettem, akkor most annyival tobbet kell miatta mozognom, es kesz. Ha nem eszed, amire vagysz, depis leszel. Az sem jobb.
Na jó, annyira kövér nem vagyok, de 8 kg fölösleg van rajtam.Az első terhességemet 10 kg plusszal kezdtem de utáltam hogy végig szekált a családom és az orvos is a végefelé, hogy ne hízzak tovább (15 kg-ot híztam összesen), tiszta ideg voltam minden este, mikor a mérlegre álltam, meg a végefelé már nem akartam elmenni a védőnőhöz sem mert féltem hogy mit fog szólni. Eldöntöttem hogy a második terhességemet normál súllyal akarom kezdeni, de nem sikerült (szülés utántól kezdve 10 kg-ot adtam le,de még 8 maradt rajtam). Hát most ez a helyzet. A legszörnyűbb hogy eszéletlenül kívánom az édességet, az egész napom egy harc önmagammal, sajnos estefelé (a legrosszabbkor) van hogy nem bírom tovább és rávetem magam a csokira. Annyira finom!
Egyébként még nem vagyok terhes, csak tervezem lassan, mivel a munkám miatt nem tehetem meg hogy 2x menjek GYED-re, tehát egyszerre lenne jó "letudnom" a babaprojektet.
Semmi esetre sem diétázz terhesség alatt,mert az a magzatra káros lehet.Ha terhesség előtt is
kövér voltál akkor várd meg a szülést,és utána diétázzál,de csak akkor,ha már a pici nem szopik.
Ez jelenthet egeszsegesebb taplalkozast is, nem?
Ha ezt takarja, az nem karos a magzatra, de a tulsuly veszelyesse valhat a terhesseg alatt.
Hát valószínüleg nem tesz jót a babának, ha nem jut elég tápanyaghoz.
Ilyenkor szerintem a 90 napos lehet a legjobb!
=)
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a veszélyesen magas vércukor érték a terhesség elején?
- A vashiányos vérszegénység veszélyes-e a terhességre/babára?
- Terhesség alatti CT vizsgálat veszélyes a magzatra?
- Meddig ill. mennyire veszélyes a bárányhimlő a terhesség alatt?
- Van, akinek azt mondták, életveszélyes lehet egy újabb terhesség kihordása, de mégis terhes lett?
- A terhességre veszélyes fertőzések