Ha valaki csak háromévente megy méhnyakrák szűrésre, három év alatt p2-es citó eredmény rosszabbodhat? (tudásbázis kérdés)
Én májusban P2 voltam, és Októberben p4.
Aztán konizációval igazolt méhnyakrákos. Ez 6 éve volt. Azóta P2.Én a családi előzmények miatt jártam félévente.
A nagynénémet a mult héten temettük. Ő sem járt nőgyogyihoz rendszeresen.Pedig én mondtam neki, hogy élő példa vagyok. És a méhnyakrák vitte el.
Azt is mondják, hogy a labor miatt, és a helytelen, vagy nem úgy sikerült mintavétel épp nem jól rögzített kenet, miatt is nem vehetnek észre egy kezdődő elváltozást. Aztán 2*3 év mulva pedig már komoly a gond.
Igen rosszabbodhat!
Én mindig évente jártam,és lett rosszabb eredményem p2-nél egy év múlva is....és p4-es is volt már...akkor volt egy műtétem,és azóta minden rendben,újra p2-es!
Érdemes elmenni évente,én akkor eléggé beparáztam...
pedig nem ezen kéne spórolni, mert valszeg egy ember kezelése többe kerül, mint 10 ezer szűrése. az emberi oldaláról nem is beszélve.
ezért vagyok kész, hogy mi az a teljesítményvolumen korlát. ennél nagyobb hülyeséget még életemben nem hallottam ááá
jó kis eü rendszerünk van...
Azért annyira gyors nincs a hpv hatása, azért lehet a szűrés jó megelőzés.
szerintem érdemes elmenni évente.
Háromévente kell. Azt mondta a dokim, hogy azért mondják, hogy évente, mert így talán 3évente el is megyünk.:-)
Legutóbb pedig azt mondta, hogy a TB nem is támogatja már az évenkénti szűrést, csak azoknak, akiknek a kórelőzményében volt P3 vagy rosszabb.
A P2 egyébként normális, a P3 lehet fertőzés/méhszájseb/kezdődő méhnyakrák. Ilyenkor levelet kapsz, visszamész, adnak vmit fertőzésre és ha a kontroll jó, akkor vaklárma volt.
A P4 és P5, ami biztosan rosszat jelent.
Elhanyagolt P3-ból simán lehet baj, de hogy a P2 rosszabbodhat-e 3 év alatt? Persze, egy pillanat alatt lehet belőle P3, ha elkapsz vmit. Ha HPV-t, akkor 3 év alatt nagyon eldurvulhat, de akkor talán az egy év is kevés lenne...
További ajánlott fórumok:
- A méhnyakrák tünetei és kezelése
- Védőoltás a méhnyakrák ellen.
- Ma visszahívót kaptam méhnyakrák szűrővizsgálat után! Segítsetek.
- Mit kell tudni a méhnyakrák elleni oltásról?
- Beoltatnád kamaszlányodat, a méhnyakrákot okozó Humán Papillóma Vírus ellen?
- A ciklus mely részén érdemes méhnyakrák szűrésre menni?