Ha valaki csak az izmot edzi, akkor a zsír is csökkennni fog? (tudásbázis)
Sok guggolás és kitörés nagy súllyal, speciális edzőtermi gyakorlatok segíteni fognak.
Nekem szerencsére "gyárilag" nagy, és szívesen edzek is rá, hogy az adottságaimat kiemeljem.
Nem volt könnyű elfogadni, de ha ezt dobta a gép, ebből kell kihozni a legjobbat :-)
Szerencsés vagy, hogy ilyen szénhidrát-bevitel mellett is alakulsz. Én csak rágondolok ennyi ch-ra és hízom :-)
Amit leírtam, az a saját tapasztalatom, nem vagyok szakértő, de az biztos, kifelejtettem az egyik legfonotsabb tényezőt, méghozzá az adottságokat.
Vizsont nálam okosabb életmód-szakértők is azt állítják, hogy az étkezésnek van nagyobb szerepe.
(ezt bizonyítja az is, hogy azok is lefogynak, akik sosem mozognak, nem edzenek, nem végeznek fizikai munkát, de a energiabevitelük nem éri el a flehsznált mennyiséget- ezért fogynak).
Nem beszélek magam ellen annyi sporttal, amit én végzek, mert imádom.
Tehát amiben egyetértünk: sport rulez!
Szerintem ez nem igaz.
Én hetente 3x1 órát tornázok, kis súlyzóval, aerob és izmosítás fele-fele arányban.
Januárban kezdtem és akkor még csak hetente 2x mentem. És rengeteget változott az alakom. Feszesedek, karcsúsodok. A súlyom még nem ment le, de az annyira nem is fontos, bár 1 hónap múlva már biztos beindul.
Ja és a lényeg: Ugyan úgy eszek, semmi változtatás, max annyi, hogy eddig 4 cukorral ittam a kávémat, most 3 cukorral, de ugyanúgy eszek kiflit, kenyeret és mindent, ahogy eddig is. Biztos gyors fogyás lenne a mozgás mellett az étrend változtatás, de ha nem tudja az ember tartani, akkor csak rosszabb, amikor visszatér a rendes étkezésre.
Az attól függ mit akar.
Ha pl. vékony izmos karokat, akkor kis súlyok kellenek, de ha vastag izmosat, akkor nagy súlyok.
Az a helyzet, hogy kb 10 kg-t szedtem fel magamra, egy gyógyszer mellékhatása, és a térdsérülésem miatt nemmozgás miatt.
Volt egy időszak, amikor radikálisan sovány voltam, s nem is volt étvágyam, nem bírtam többet enni.
Ez így évek során megváltozott... Ezen szeretnék változtatni, elsősorban, formálódni, mert soványan sem voltam az a feszes típus, csak soványan löttyedt :)
Nem kell éhezni! Le lehet fogyni éhezés nélkül is, legfeljebb nem két hét alatt.
Ha csak formálódni akar valaki, akkor a súlyzós edzés teljesen megfelel, csak kitartónak kell lenni. Eredménye kb 3-4 hónap után látszik.
De, átalakul. De ha van zsírpárna, attól nem jobb lenne megszabadulni? Vagy nem értem...
Aki tömeget akar növelni, az is súlyzózik, annak is figyelnie kell az étkezésre. Többet kell ennie.
MINDEN a kaján múlik, elsősorban.
Ha egy profi sportoló többet esziik a kelleténél, hízni fog, akármennyit is edz.
CSAk a sporttól ne várjon csodát senki, főleg amatőr szinten.
Már, hogy nem diétázik mellette, vagy nem figyel az étkezésre?
Igen, lehet, de ahhoz nagyon keményen, rendszeresen, átgondoltan kell edzeni, és kitartóan.
A zsírvesztés a bevitt táplálékon is múlik.
Én heti 6x edzek, tudatosan táplákozom sok éve,és a mérleg nem mutat jelentős változást, de a tükör és a ruhák igen.
További ajánlott fórumok:
- A gondolat ereje - avagy mennyire hisztek abban, hogy ha csak jó dolgokra koncentráltok, akkor azok valóra is válnak?
- Indigó felnőttek! Kérlek írj, ha tudod magadról, hogy az vagy, de akkor is, ha még csak gyanakszol!
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)
- Ha nekem van érettségin egy ötös írásbelim, és szóbelin nem tudok semmit, akkor melyik igaz?megbuktam, vagyk négyest kaphatok csak?
- 2 és fél hónapos kisfiam állandóan sír, csak akkor nem ha ölbe van.Mit tegyek?
- Ha a fiú fiatalabb (csak 4 hónappal) akkor is összeházasodhatnak vagy akkor már nem?