Ha te dönthetnéd el hány éves korodban szeretnél meghalni... (beszélgetés)
Rosszúl árzed,hacsak nem vagyhalálos beteg- 70 évesen még a vízhóra aknába másztam le,majd autómata kapubejáró készités ls és padlás,. mindezt nem egészségesen
[link]
Keveset voltatok kórházban azért beszéltek ily könnyedén
Bizonyos osztályokon katéter é s pelenka természetes mintt mindkét láb hiánya, mikozben dializisre viszik, és bár mondta hogy unja az életét de nem mászott ki a VI.emeletröl
Ugyhogy súlyba a nagy vélményekkel
Szegény, ő is elment már.
Talán életkortól függetlenül, amikor betegség miatt, nem tudnám élvezni az életet.
Nem érdekelnek az évek. Azon vagyok minden nap hogy tartsam magam szinten vagy tegyem jobbá amit lehet.
Ez sajnos nem kor függő. Egy 50-60 éves embert is elérheti a Demencia és egyéb kellemes betegségek. És az tudjuk mivel jár...Nem szeretném azt megérni amikor fekáliával kenem szét a falat, vagy céltalanul bolyongjak és ne ismerjem meg a rokonaim ....Emberi módon, még ezek bekövetkezése előtt szeretném ha nyugovóra ternek.
Így van!
Én azt is hozzáteszem, hogy amíg szükség van rám.
A útban lennék a korom miatt vagy mert már nem tudok segíteni, az rosszabb lenne a halálnál. Előbbit lehet érezni, utóbbit nem. Tehát jobb.
Amíg észnél vagyok nincsenek fizikai-, lelki fájdalmaim, és nem vagyok teher a családom számára.
Addig szeretnék élni, ameddig saját magam el tudom látni, mindenféle fájdalom nélkül, és ameddig fel tudok menni a repülőre ami elvisz nyaralni. 😀
Pár éve 94 éves szomszéd néni,minden nap sírt az udvaron,és mondta - miért nem tudok már megdögleni? Korához képest nagyon fitt volt,a fiait eltemette senkilye nem volt. Ez érthető sztem.
120. :) Persze a mostani képességeim birtokában. :)
Ezen még nem gondolkodtam!
A halálra nem lehet felkészülni sem szeretteinkére sem magunkéra
Készülünk a szülésre, a házasságra, a gyereknevelésre, könyveket olvasunk és tanfolyamokra járunk, ám életünk legfontosabb pontjával, a lezárással nem foglalkozunk.
[link]
olvastad a szülők és szeretőket?
hát persze,ki tenne ilyet.
Akkor sem lehet megölni, még ha ő feladná az életét. Ilyenkor az elkeseredés dönt, nem a józan ész.
szerencsés.pedig amennyi mindenen keresztül ment.
akkor nem normális, ha már annyira beteg hogy pelánkázni kell, de miért ezt hozod fel, vannak egészséges öregek is ott van Bálint gazda aki a saját kertjébe kimegy
akkor is,ha szellemileg épp,ágyban fekvő,pelenkázzák?mert ha nem az akkor nem sok mindent fog fel.
Erről normális ember nem dönt.
A normális ember élni akar.
ki mondta hogy beteg lennék? az idős ember nem egyenlő a betegségre
mi vagy te,mazochista? aztán ki pelenkáz?
még egy gyerekkort,ami állítólag békés,boldog.inkább most halljak meg.
További ajánlott fórumok: