Ha szoktad ajándékozni a kutyád: karácsonyra, szülinapjára, vagy mindkettőre? (beszélgetés)
Köszönöm szépen! 💖
Amúgy mindig szétesik az örömtől, de csak szülinapon és Karácsonykor van neki becsomagolva az ajándék :)
A lányom 5, a fiam 8 éves volt.
Szinte a házunk mellett volt az üzlet.
Drága csillagok! 🥰
Mennyi idősen voltak ilyen tündérien ártatlanok?
Születésnapja Prézlinek🦮 nem ismert (mentett).
Neki mindennap karácsony,mert 0-24 -ben velünk van,ez a legnagyobb ajándék számára.
Nekem nincs kutyus,,de a lányoméknak igen,és igen kutyi is kap ajándék apróságot.
Na meg Cirmoska is extra kaját.
Bár őneki a pár falat virsli a No.1😸
Egy fekete perzsa szájából, lógott ki a fehér farkinca.
Órákig feküdt a babakocsiban, sapkában, tipegőben.
Biztos szerette, mert amikor a lányom már megunta a játékot, ő még édesdeden aludt sokáig hanyatt. :)
l. Tudom
De mivel Magyarországon is engedélyezett név, május 16-án van a névnapja. Ettől jobbkor nem is lehetne, dupla
ünnep, mert május 16-án született a kis Barackunk.
2 a fehér egér és a macska - szupersztori! Hiába, a macskák ügyesek, de nem a sziámi volt ?
Semmikor, rajtunk kívül a cseheknek, lengyeleknek, románoknak, szlovákoknak és még 1-2 országnak fontos a névnap, de pl. az angolszász országokban nincs névnap.
A karácsonyi állat ajándékozásról eszembe jut mindig, hogy a gyerekeim tudtom nélkül lementek az állatkereskedésbe, és vettek a macskájuknak egy fehér egeret.
Amikor csomagbontás volt, ők elővették a macskaajándékát is.
Kiengedték az egeret, az egérke futásra vette a dolgot, be az asztal alá, tenyérnyi hely volt, cica utána, a másik felén már úgy jött ki a cica, hogy incifinci farkincája lógott csak ki.
Úgy esett, hogy sírás lett a vége, mert ők úgy gondolták, pajtást hoznak a cicónak.
A macskák szül napját megünnepeljük, extra kaja, játékok stb, a karácsonyt mi sem tartjuk.
Névnapjuk megünnepelhetetlen, Picike és Barack, bár utóbbinak utánanézek, hogy Obama mikor tartja.
Kutyás vagyok, de ebben most osztom Amanuet véleményét. :D
Ettől még megajándékozom, de sztem az inkább az én lelkemnek kell, gyakorlatilag magam ajándékozom azzal, hogy veszek valamit a kutyának és örülök neki. Karácsonyra szokott kapni vagy rágcsát vagy játékot.
Nálunk 9 nap van karácsony és a kutyám szülinapja közt :)
(1 nap híján újévi gyerek lett)
Én arra gondoltam, hogy amikor karácsony van, mindenképp szeretnék neki is ajándékot. Nem akarom, hogy azt érezze ő kimarad abból, amit olyankor napokig maga körül lát. Na meg jó érzés belevonni, látni ahogy örül.
Szülinapra pedig inkább egy apró rágcsa ami újdonság, vagy ilyesmi.
Persze lehet, hogy ő annyira nem tudja miért kapja (bár szerintem több év alatt a karácsonyt össze tudja majd kötni vele), én nagyon szeretek neki örömet okozni az év bármely napján. Azért igyekszem nem túltolni a vásárolgatást a kutyám számára. Nem könnyű, mert annyi cukiság meg finomság van nekik.
Már megvan a karácsonyi játék, s bár legszívesebben most odaadnám, de inkább elteszem az ünnepig :)
További ajánlott fórumok:
- Mit ajándékozol Karácsonyra?
- Szerintetek bunkóság leállítani a karácsonyi ajándékozást mondjuk távoli rokonnal?
- Szerinted mi a karácsony igazi üzenete? Az ajándékozás jelentősége..
- Mennyire merülsz bele a karácsonyi ajándékozásba?
- Szerintetek ciki egy fiúnak szülinapjára horoszkópos mécsest, és feng shuis cuccot (kisszobor) ajándékozni?
- Osztály karácsonykor ajándékozás. Miért erőltetik?