Ha semmi nem segít a koszmó eltávolításában... mit tehetek még? Segítséget várok!!! (tudásbázis kérdés)
Egyszerű,olcsó megoldás:kend be étolajjal,másnap könnyen eltávolítható a koszmó!Nekem ez vált be,amikor még nem volt ennyi féle"kozmetikai". szer
Fürdetés után este bekenem Vastagon!! a gyógyszertári fürdetővel. Reggel egy tiszta textilpelussal Finoman!! dörzsölve áttörlöm, nyoma sem marad. Ha visszajönne, megismétlem.
Mi Frezydermet használtunk ...4 nap alatt eltűnt a koszmó...igaz horror ára van...mi 3500ft-ért vettünk 60ml-t..
Az en kisebbik fiam feje is koszmos volt.A vedono,a kovetkezot ajanlotta.Vattat boven bekell itatni babaolajjal.A baba fejere ra tenni,es sapkat a fejere.Gyonyoruen felazott a koszmo,es le lehetett mosni.
Babé koszmósodás elleni samponja nagyon szuper:-)
Nekem még anno a fodrász a disznózsírt javasolta.A makacs koszmó is lejön vele.Nekünk más nem vált be.
A paraffinmentes (!) babaolajat legalább fél óráig rajta kell hagyni a fejbőrén (lefedni, nehogy megfázzon), és sima műanyag babafésűvel nagyon finoman fel lehet szedni a lerakódást. Utána kell hajat mosni, és hajmosás után babahajkefével még kifésülgetni. Ha elsőre nem jön le mind, az nem baj, a harmadik-negyedik ilyen kezelés után túl lesztek rajta. nem kell változtatni sem a hajmosások rendjén, mindig akkor kezeld, amikor amúgy is hajat mosnál neki.
Ha durvább az eset, a doki ír rá gyógyszertári kenőcsöt, azzal a makacs cucc is könnyen lejön.
Shea vajjal kend be. A babolaj is tele van kőolaj származékkal, én természetes vajakat, olajakat használnék a helyedben. Jojobaolaj, barackmagolaj, mangóvaj, kakaóvaj és társai is szuperhatékonyak.
Bár a védőnő fogkefét mondott, hogy azzal fésüljem, de azt durvának tartottam, így is lejött gyorsan :)
Babaolajjal kell bekenni fürdés előtt kb egy órával és a fejére sapit tenni. Majd baba hajkefével megfésülgetni és a koszmó elleni samponok is nagyon jók később megelőzésképpen is.
Én sima babaolajjal bekentem, rajta hagytam pár percig, majd óvatosan ledörzsöltem egy már használaton kívüli, puha fejű fogkefével. De tényleg nem erősen, csak óvatosan!
Koszmós a kisfiam feje hogyan kezeljem?
A hajmosást nagyon nem szereti!
nekem a baba olaj segített. Esténként lekentem neki fürdés elött pár órával. Fürcsinél lemostam. Amúgy mikor nagyon durva volt a védőm javasolta, hogy nem használt fogkefével lazítsam fel. És igaza volt. Letakarította szépen, és mára már nyoma sincs.
sziasztok!!!Jövök a tapasztalatokkal...a krém és a fürdető amit kaptunk a fején szuperül használt...gyakorlatilag már az első használat után látható eredménye volt...
De szegénykémnek a karjai tele vannak foltokkal...és két napig szebb majd újra vörösödik neki...és viszket szegényemnek...most ezzel kínlódunk...de most szerdán elviszem ide a magán bőrdokihoz hátha...
köszi ezt jó tudni!!!!!!!!!!!
A legjobb, ahová mehettek! Az ország legjobb gyerekbőrgyógyászai vannak ott, bennük megbízhatsz. Mi elég gyakran jártunk oda egy időben.
pénteken megyünk a Heim Pál Gyerekkórház gyerek bőrgyógyászatára....már teljesen kész vagyok,így a Drnő mondta ezt tudja ajánlani,mert ott biztosan tudnak ajánlani olyat ami tuti jó és hosszabb távon hat...
köszi a segítséget...most kaptam egy édesgyökér-t tartalmazó krémet,már szépen javul neki...
remélem hosszú távú lesz a javulás és végre meggyógyul!!!
wanda, a hidrofiles fürdető kuka...
a csecsemőkori atopias dermatitis 90%-áért az a felelős.
Sebamed vagy Bioderma atoderm fürdető vált be nekünk.
Az elocom hígítva van neogranormonos kenőccsel(kimonottan ilyet kérj) nem egy erős,de hatékony szteroid ebben a formában.
Meg ha van anyatejed lefagyasztva, azt onts a furdovizehez pl.
Haaat, anno nekunk is volt az elejen es ha osszeall daabokban, azis okozhat irritaciot. Sztem erdemes lenne megprobalni a Gabit, az pl.a Heim Pal gyermekkorhaz ajanlasaval van es sokkal homogenebb cucc. Par nap alatt el is mulna.
Orvos nélkül Elocomot semmiképp se! Főleg ne pici babának... Nem véletlenül vényköteles. Az én kisfiam egy gyerekbőrgyógyász által felírt szteroidos krém miatt kapott olyan durva bőrgyulladást, hogy négy hónapig hordtam a Heim Pál bőrgyógyászatára, míg rendbe jött az arca.
Szerintem előbb próbáld ki az olajozást vagy fürdetőkrémezést vastagon+ sapi fél órán át, és utána dörzsölgetni és lemosni, próbálhatod a Babét használni folyamatosan. Szteroidos kenőcsöt csak bőrgyógyász kifejezett javaslatára legvégső esetben, nagyon kell vele vigyázni.
Holnap megkérdezem a gyógyszerészt és ha Ő nem ad akkor beszélek a gyerekorvossal Ő mit tanácsol...bár nem sokat segített az elmúlt hónapban... :(
Igen, nekünk gyerekorvos írta fel. Egyébként ez egy kenőcs.
Ricinusolajjal kenni, és akár csak sima meleg vízben fürdetni, nem kell bele semmi.
Szintén elocomos krémet javaslom. Helyzet ugyanaz volt, mint nálatok... olajozás, kapirgálás, Babe... minden megvolt, nem múlt el mégsem. Ekkor kaptunk másra elocomos krémet, doktornő mondta, hogy a fejét is kenjem be azzal. Egy kenés megoldotta.
Viszont az elocommal óvatosan, csak minimálisan, csak oda, ahol kell, nem menni napra...
Sok szerencsét!
csatlakozom, ha van hajlam rá, akkor bizony később is kijön, a Kislányomnak is volt a múltkoriban is (kettő már elmúlt), én is ilyen voltam... sajnos kamaszkoromtól sebborheás a fejbőröm (ha belángol a szemöldököm, orrom környéke is)... valószínű örökölte tőlem
További ajánlott fórumok: