Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha péksüteménynél azt írja a recept, hogy vaj...? fórum

Ha péksüteménynél azt írja a recept, hogy vaj...? (tudásbázis)


1 2
2010. jan. 10. 18:52
RAMA.
43. princes47 (válaszként erre: 42. - VTünde)
2010. jan. 10. 17:43

Ezt csináltam meg aminek ide van irva a receptje.

Csináltam egy sor köménymagost, egy sorra sót pergettem, egyet meg simán hagytam. Mindegyikbe tettem sajtot. Legközelebb lekvárral fogom kipróbálni.

42. VTünde (válaszként erre: 40. - Princes47)
2010. jan. 10. 17:37

Te is a Szamóca félét csináltad? Nekem sem lettek nagyok, de fincsik, főleg a sajtos!


Legközelebb nagyobbra csinálom!

41. VTünde (válaszként erre: 39. - Princes47)
2010. jan. 10. 17:36

:)


Ettem belőle 2 db-ot, én elvileg diétázom:)

Finom lett.

2010. jan. 10. 17:27
Na az enyém kisült, gyönyörű pirosak, csak nem lettek nagyok, majdnem olyanok mint mikor elkészültek. Szerintem nem kell meleg sütőbe tenni, hanem együtt kell melegedni a sütővel.
39. princes47 (válaszként erre: 38. - VTünde)
2010. jan. 10. 17:18
Annyira jól sikerült, hogy azóta csak falatozik.
2010. jan. 10. 13:41
Most sül az 1. adag :)
37. erababa1111 (válaszként erre: 36. - VTünde)
2010. jan. 10. 13:36

Hogy állsz? Van már készen? Küldhetnél belőle! :)))

Amúgy a (sajtos) kiflit anyósom is szokta sütni (a receptre reagálva). Tényleg nagyon finom és egyszerű is viszonylag. Ő pici margarint tesz a kifli belsejébe, ahogy feltekeri, tetejére sajt - isteni finom főleg frissen! :)

2010. jan. 10. 13:22
Már teavajjal sül pár perc múlva...majd kiderül! Köszönöm!
2010. jan. 10. 13:09
Mindenféleképpen margarin, én anno tanultam cukrásznak, igaz nem fejeztem be, de péksüteménybe margarint kell rakni. Én speciel a RAMA-t ajánlom, az a legjobb.
34. VTünde (válaszként erre: 33. - Ccf45f55f2)
2010. jan. 10. 12:48

No, már nemsokára sül...


Érdekes, Te vagy az első, aki ezt írja..

33. ccf45f55f2 (válaszként erre: 2. - VTünde)
2010. jan. 10. 12:19
Általában margarinra... Nekem cukrász végzettségem van, teavajat nem sűrűn tettem sütibe.
32. princes47 (válaszként erre: 29. - Margareta51)
2010. jan. 10. 11:59

Ezt a kiflis receptet én is kipróbálom, sajtot teszek a belsejébe, köménymagot a tetejére.

Kíváncsi vagyok milyen lesz.

31. VTünde (válaszként erre: 29. - Margareta51)
2010. jan. 10. 11:51
Köszi.
30. VTünde (válaszként erre: 28. - Doxikri)
2010. jan. 10. 11:50
Köszi, folyamatban a dolog:)
2010. jan. 10. 11:07

Szerintem ez egy konnyu recept ezt nem kell sokat pihentetni es a krem helyet vajjal meg megtudod kenni esetleg tejfolel utana csavarod fel.Hamarosan ki fogom probalni ezt a receptet.



[link]



A Recept:

Ez egy nagyon finom, nagyon gyors házi kifli receptje. A tésztája foszlós, egyszerre édes és sós, ráadásul 3/4 óra alatt elkészül sütéssel együtt.

Nem véletlenül írja Ínyesmester, hogy váratlan vendégnek is ideális. Lehet tölteni is, mi kipróbáltuk pl. egy kis kocka étcsokival megtöltve: isteni finom! De mehet bele sajt, túró, kemény lekvár, stb.

Az eredeti mennyiségeken (lsd. lejjebb) változtattam egy kicsit, az 5 dl tej nagyon sok 60 dkg liszthez, kezelhetetlenül folyós lesz tőle a tészta.


Hozzávalók:

60 dkg finomliszt

4 - 4.5 dl tej

3 dkg élesztő

5 dkg olvasztott vaj

1-2 ek cukor

1/2 ek só


Megmelegítjük a tejet (ne legyen forró), beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő.

Hozzáöntjük a lisztet, amibe belekevertük a sót és összegyúrjuk. Hozzátesszük az olvasztott vajat és szép simára dagasztjuk. Nagyjából 5 perc dagasztás elegendő.

Hatfelé osztjuk a tésztát, a darabokat egyenként kb. 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, a körlapokat 8 cikkre vágjuk. A körcikkeket a széles végénél kezdve feltekerjük kis kiflivé és tepsire pakoljuk. Ilyenkor tehetjük bele a tölteléket is. Sülés közben nagyon megnőnek, ezért jó messze rakjuk őket egymástól.

Megkenjük a tetejüket egész, felvert tojással és előmelegített sütőben szép barnára sütjük. Én légkeveréssel sütöttem 200 C fokon 10 percig. Sima sütőt 220 C fokra forrósítsunk fel.

Ez a kifli nem ropogós héjjú, inkább kalácsszerű, foszlós belű.


A tárgy: Az ínyesmester nagy szakácskönyve

28. doxikri (válaszként erre: 26. - VTünde)
2010. jan. 10. 11:04
Elég a szoba melege!!!
27. margareta51 (válaszként erre: 26. - VTünde)
2010. jan. 10. 11:02
Nem tudom a recepted igy nem tudok tanacsot adni a naplomban a tegnap mentettem le kifli es kenyer receptet utana nezek es jelenkezem.Legyek oszinte en kiflit nem csinaltam eddig csak kenyeret.
2010. jan. 10. 10:54
Vajas kifli, keleszteni...
25. margareta51 (válaszként erre: 24. - VTünde)
2010. jan. 10. 10:53
Szerintem ha pihentetni kell a tesztat ne tedd radiatorra inkabb hutobe vagy egy hidegebb helysegben.Nem olvastam vissza igy nem tudom konkretan mirol is erdeklodsz.
2010. jan. 10. 10:45
No, össze is állítottam a tésztát. Aki ért hozzá, azt írja a recept, hogy fél órát kell pihentetni konyharuha alatt. Vajon, ha ráteszem a radiátorra, árthatok neki?
23. VTünde (válaszként erre: 22. - Doxikri)
2010. jan. 10. 10:45
:)
22. doxikri (válaszként erre: 20. - VTünde)
2010. jan. 10. 10:33

bingó!! :))

Sokan nem tudják!!

21. xti_ (válaszként erre: 15. - Doxikri)
2010. jan. 10. 10:33
tényleg furcsa. én nem használok margarint, mert nem természetes, úgyhogy a kiváltást fordított irányban szoktam végezni. úgy tudom, 20 dkg vaj felel meg 25 dkg margarinnak, mert a vaj zsírtartalma nagyobb, szóval én így csinálom.
20. VTünde (válaszként erre: 19. - Doxikri)
2010. jan. 10. 10:32
Tölteni való...
19. doxikri (válaszként erre: 16. - VTünde)
2010. jan. 10. 10:32
A TV paprikát, azt tudod? :)))
18. VTünde (válaszként erre: 15. - Doxikri)
2010. jan. 10. 10:32
Érdekes.
17. VTünde (válaszként erre: 8. - Mamazon)
2010. jan. 10. 10:32
Hallottam már róla, de nem tudom melyik az...?
16. VTünde (válaszként erre: 11. - Ildiko0914)
2010. jan. 10. 10:31
Ezt én sem tudtam.
15. doxikri (válaszként erre: 13. - Xti_)
2010. jan. 10. 10:21
Az esetek többségében ki lehet váltani a vajat a margarinnal....régen, meg volt margarin, csak a vaj megfizethetőbb volt! Furcsa, igaz???? :))
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook