Ha péksüteménynél azt írja a recept, hogy vaj...? (tudásbázis kérdés)
Ezt csináltam meg aminek ide van irva a receptje.
Csináltam egy sor köménymagost, egy sorra sót pergettem, egyet meg simán hagytam. Mindegyikbe tettem sajtot. Legközelebb lekvárral fogom kipróbálni.
Te is a Szamóca félét csináltad? Nekem sem lettek nagyok, de fincsik, főleg a sajtos!
Legközelebb nagyobbra csinálom!
:)
Ettem belőle 2 db-ot, én elvileg diétázom:)
Finom lett.
Hogy állsz? Van már készen? Küldhetnél belőle! :)))
Amúgy a (sajtos) kiflit anyósom is szokta sütni (a receptre reagálva). Tényleg nagyon finom és egyszerű is viszonylag. Ő pici margarint tesz a kifli belsejébe, ahogy feltekeri, tetejére sajt - isteni finom főleg frissen! :)
No, már nemsokára sül...
Érdekes, Te vagy az első, aki ezt írja..
Ezt a kiflis receptet én is kipróbálom, sajtot teszek a belsejébe, köménymagot a tetejére.
Kíváncsi vagyok milyen lesz.
Szerintem ez egy konnyu recept ezt nem kell sokat pihentetni es a krem helyet vajjal meg megtudod kenni esetleg tejfolel utana csavarod fel.Hamarosan ki fogom probalni ezt a receptet.
A Recept:
Ez egy nagyon finom, nagyon gyors házi kifli receptje. A tésztája foszlós, egyszerre édes és sós, ráadásul 3/4 óra alatt elkészül sütéssel együtt.
Nem véletlenül írja Ínyesmester, hogy váratlan vendégnek is ideális. Lehet tölteni is, mi kipróbáltuk pl. egy kis kocka étcsokival megtöltve: isteni finom! De mehet bele sajt, túró, kemény lekvár, stb.
Az eredeti mennyiségeken (lsd. lejjebb) változtattam egy kicsit, az 5 dl tej nagyon sok 60 dkg liszthez, kezelhetetlenül folyós lesz tőle a tészta.
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
4 - 4.5 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
1-2 ek cukor
1/2 ek só
Megmelegítjük a tejet (ne legyen forró), beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő.
Hozzáöntjük a lisztet, amibe belekevertük a sót és összegyúrjuk. Hozzátesszük az olvasztott vajat és szép simára dagasztjuk. Nagyjából 5 perc dagasztás elegendő.
Hatfelé osztjuk a tésztát, a darabokat egyenként kb. 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, a körlapokat 8 cikkre vágjuk. A körcikkeket a széles végénél kezdve feltekerjük kis kiflivé és tepsire pakoljuk. Ilyenkor tehetjük bele a tölteléket is. Sülés közben nagyon megnőnek, ezért jó messze rakjuk őket egymástól.
Megkenjük a tetejüket egész, felvert tojással és előmelegített sütőben szép barnára sütjük. Én légkeveréssel sütöttem 200 C fokon 10 percig. Sima sütőt 220 C fokra forrósítsunk fel.
Ez a kifli nem ropogós héjjú, inkább kalácsszerű, foszlós belű.
A tárgy: Az ínyesmester nagy szakácskönyve
bingó!! :))
Sokan nem tudják!!
További ajánlott fórumok:
- Nagyon szeretném megtudni a "papgallér"nevű süti receptjét!Ha valaki ismeri, írja meg legyenszíves!
- Aki tudja a PILLE TORTA receptjét irja le
- Tudja valaki, hogy mennyibe kerülnek a Norbi update péksütemények?
- Vettem egy ételpárolót! Kinek van még? És kinek hogy vált be? Ha tudtok írjatok receptet!
- Admirális torta recept, ha valaki ismeri, kérem írja meg!
- Légyszi irjatok nekem fogyis recepteket....