Ha összefognánk a családi pótlék emeléséért, szerintetek emelnének? (beszélgetés)
Igazad van, de itt csak az árakat emelik uniós szintre, a béreket meg nem.
Áfa meg világbajnok. A gyerek holmiké is! :((
Ha a családi pótlékot emelnék, az egy nagyon szapora, nagyon dologtalan rétegnek kedvezne igazán.
Olyan jövedelmek kellenek, amiből meg lehet élni. Még akkor is, ha az egyik szülő otthon van a gyerekkel.
Neeeeem!
Csakis a munkából élők helyzetét javítják. Ez a jobbmódúaknak kedvez, akik kevésbé szorulnak rá...
Itt van olyan cég, amelyik 200 ezer brutóó kezdőfizetéssel vesz fel operátorokat, + cafeteria, és egyebek.
De a 150-160 ezer alapfizetés általános,
Barátnőm januárban kezdett egy cégnél, 2 túlórával megkeresi a 180 ezer nettót, és 30 ezret kap mellé Szép kártyára.
Az emberek többségének viszont jól jön.
A legrászorultabbakat más módon kellene segíteni, szociális segélyekkel, átképzéssel, a költözés segítésével.
Felén a gyárak keresik az embereket, munkaerőhiány van. Jönnek is sokan az ország keleti részéből, albérlettámogatást kapnak, később jön a család is utánuk.
A családi adókedvezmény a legrászorultabbakon nem segít...
Nem emeli a családi pótlékot a kormány
Novák Katalin hozzátette: az is igaz, hogy a családi adókedvezményhez dolgozni kell. Az államtitkár szerint ugyanakkor a kormány megteremti a lehetőséget a munkához.
Ja, a közmunka után magas az adókedvezmény, valóban…
Meg rengeteg a munkahely, meg a képzés...
Ha segíteni akarnának, az ÁFÁ-t csökkentenék!
Milyen jó is lenne, ha az emberek a jövedelmükből fel tudnák nevelni a gyerekeiket!
Mikor családi pótlékról van szó, mindig elfelejtik a családi adókedvezményt.
Ez egy gyereknél havi 10 ezer forint, kettőnél gyerekenként 15 ezer, Azért kiegészíti kicsit a családi pótlékot szerintem.
Haha!
Azé' van, ahol megfizetik az orvosokat...
Egy-egy műszakban több mint 100 egészségügyis lesz készenlétben.
Az orvosok óránként 8000 forintos szuperbruttót kapnak, ami egy napra nettó 100 eurós fizetés. A szakdolgozók óránként nettó 2000 forintért, az önkéntesek ingyen dolgoznak majd.
;)
Én is ezt írtam, csak "szépen"!
Nem is kell már összefogni!
Jön 2018, és láss csodát! 10 év után állítólag emelik...
Madzag, a mézesből... ;)
Le is írtad a varázsszót!
Áfacsökkentés.
Nem is a családi pótlékot kéne emelni, hanem normális munkabéreket fizetni. Valódi munkahelyeket teremteni.
Ennyi (majdnem) elég is lenne a boldoguláshoz.
3 gyereknél kevesebb gyerek nem gyerek :(
Mármint szerintük ( kb 40 éve)
Én inkább az egy vagy kétgyerekesek adókedvezményét növelném.
:)
El bizony, jó mélyre!
A csp-t nem fogják emelni, mert az mindenkinek jár.
Kevesebb is a gyereket vállalók száma...
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Németországi családi pótlék
- CSOK 2016 - Családi otthonteremtési kedvezmény
- Van-e 13-dik havi családi beiskolázáskor?
- Családi névből alkoss új szót, vagy szavadban legyen családi név.(pl:NAGYzol, őr NAGY
- A sztárok december 1-jén is összefognak a jótékonysági AIDS Gálán