Ha nem vagyok, megelégedve a házi orvosommal mit tehetek? (tudásbázis)
Nálunk a folyosóra rohant ki az orvos és elkezdett ordítani hogy mindenki húzzon haza senkit nem fog ma már megvizsgálni, mert fél óra múlva vége a rendelésének és ő nem fog tovább maradni. Többen már órák óta vártunk ott ekkor, én is lázasan ültem ott 2 és fél órája, telefonon egyeztetve előzetesen hogy fogad. Nem tudtam mit csinálni megvártam a délután négy órát és elmentem az ügyeletre 39 fokos lázzal, 180-as vérnyomással el sem engedtem amíg lejjebb nem vitték. Onnan aztán fel is hívták és nagy balhé lett belőle.
Orvosoknak is vannak rossz napjaik, ők is emberek, de ha valaki nem tud bízni az orvosában akkor lépni kell tovább.
Biztos igazad van de most nem erről van szó.
Attól tartok, hogy egy félreértés miatt új orvost választ és abban fog nagyott csalódni.Biztos, hogy én még várnék és kérdeznék, hogy értem a gyógyszeradagolást stb.stb.-ha süket fülekre lelnék lelépnék mivel ez elég jó ok arra, hogy nem tájékoztatja a hozzátartózót kérésre sem.
mi jogos? :) mentem a körzeti dokkerhez, aki elküldött, hogy semmi bajom. ezek után csak a saját kétkedésem vitt rá arra, hogy azért még beugorjak a gégészetre is (ha már egyszer úgyis ott vagyok a rendelőben), hátha szerintük mégsem a fogam fáj.
ha a körzeti orvoson múlik, akkor még tovább szenvedhettem volna a mandulámmal, merthogy hiába érzem én hogy fáj, és hiába nem tudok nyelni, ő látta, hogy semmi bajom:))
"ott letoltak, hogy miért nem jöttem hamarabb, iszonyat ronda gennyes a mandulám, totál fel van duzzadva, és ráadásul fertőz is"
Jogos ha csak egy emeletet kell a gégészetig menni. Nekem legalább 4km-t
hát ezt mondom én is:)
csak kérdezted alább, hogy egy mezei páciens milyen alapon tudja felülbírálni az orvos szaktudását.
csak erre próbáltam mondani egy példát, hogy sok olyan eset van, amikor ez egyértelmű:)
én például onnan, hogy a körzeti orvos egy sima mandulagyulladást nem képes diagnosztizálni.
példa: elmentem, mondtam fáj a mandulám, és szerintem meg is van duzzadva. megtapogatta, benézett a torkomba, mondta hogy sem megduzzadva nincs, és nem is piros a torkom, nekem nem a mandulám, hanem a fogam fáj, menjek fogorvoshoz. mondtam, hogy de nem a fogam fáj. mondta, hogy pedig az.
nem nyugodtam, átmentem egy emelettel feljebb a gégészetre. ott letoltak, hogy miért nem jöttem hamarabb, iszonyat ronda gennyes a mandulám, totál fel van duzzadva, és ráadásul fertőz is.
na. és ez csak egy dolog a sok közül, volt durvább is, de azt nem akarom leírni. mindenesetre az a körzeti orvos, aki egy mandulagyulladást sem képes diagnosztizálni (úgy hogy mondom, hogy nekem a mandulám fáj) az azért elég gáz.
ezek után simán feltételezem, hogy van több is ilyen.
hidd el, van olyan körzeti orvos, akinél teljesen felesleges bármi, interaktív kommunikációra képtelen, és különben is hülyének nézi a betegeit.
az enyém is ilyen, ha nem tapasztaltam volna több ízben, akkor én sem hinném el, hogy ilyen tényleg van. teljesen felesleges báminemű kommunikációt kezdeményezni vele.
Lázat nem egyszerű mérni , hol fül, hol popsi hol máshol tehát tévedési lehetőség lehet.
Gyógyszeradagolásra viszont rá lehet kérdezni mindig elmagyaráznak mindent.
Ezeket megkérdezhette volna ettől méb nem borul ki a bili.
hát, az azért elég gáz, ha az ember elkezdi részletezni a körzeti orvosának, hogy miben nem volt igaza. valószínűleg az le sem áll vele "vitatkozni", és nem fogja elismerni, ha igaza van. másrészt ezek után már így is, úgy is kell másik dokit keresnie, mert legközelebb már úgy fog hozzáállni, hogy "na, itt van ez a kötözködős nő már megint".
tudom, mert az én körzeti orvosom is egy "ritka példány", meg tudom érteni szegény topiktársunkat...
Légy gerinces menj vissza az orvoshoz és mond a szemébe, hogy mennyi mindenhez nem ért még egy lázat sem tud megmérni.-szerinted a gyógyszeradagoláshoz meg pláne nem ért mert te igy-és igy gondolod.Beszéljétek meg, hogy miben vétett.
Aztán ha valóban ő a vétkes keress mást, főleg ha nem szimpatikus.
Nehéz eldönteni, hogy kinek van igaza én az orvost is meghallgatnám.
Sajnos a másik körzetben sem lesz jobb talán ott még ennyiben sem vesznek.Szerintem latolgass mielött lépsz.
Nem tudom biztosra, de itt nálunk engem épp nemrég adott át az orvosom másik orvosnak, akihez körzetileg tartozom, mert állítólag a TB nem fizet utánam, csak akkor ha a körzeti orvosomhoz járok.
Ki vannak téve az utcanevek és ki kihez tartozik a rendelőbe. Össze vissza tették most a betegeket:(
Én személy szerint nagyon ki voltam bukva, mert nagyon régóta ehhez a dokinőhöz jártam és nagyon kedveltem, alapos, normális, erre most át küldött a másik dokinőhöz. De hála Istennek Ő is nagyon alapos, rendes..bár sok rossz véleményt hallottam róla, de nekem nagyon szimpi, úgyhogy végül meg nyugodtam.
De nekem ezt mondták, hogy ezért kell át mennem, mert a TB nem fizetne utánam....
További ajánlott fórumok:
- Gyesen vagyok, nincs pénzem de válni akarok... Mit tehetek?
- Ha nem vagyok megelégedve a bölcsiben a koszttal, hol tegyek panaszt?
- Mindig rosszul vagyok ha autóval utazom. Nagyon kellemetlen számomra ez. Mit tehetek ellene?
- Beteg vagyok és van egy 7 hetes Babám. Mit tehetek, hogy nehogy elkapja?
- Megfáztam, egyelőre 37, 5 alatt tartom a hőmérsékletem de utána megint felmegy, kismama vagyok, mit tehetek, mit vehetek be?
- Bérpotló jutatáson vagyok. 2011. 09.01-2011.11.30-ig kiküldtek dolgozni.Ha nincsenek megelégedve a munkámmal és felmondanak, jár a juttatás?