Ha negatív adósként van valaki nyilvántartva a KHR-en, akkor számlához tartozó hitelkeretet sem kaphat? (tudásbázis)
Én nem voltam soha BAR listás, és a hitelem törlesztése most is rendben van, így nem tudom, és nem is izgat. Guglija meg mindenkinek van, te se félj haszni! :) Szerintem soha nem árt, ha tágítja az ember a látókörét, és kézenfekvő összefüggéseket meglát, ezért bátorkodtam az előző hozzászólásom megírni :)
Nincs se a szabályzatban, se a netikettben olyan, hogy egy hozzászólásnak csak a kérdésére lehet válaszolni :)
A tartozás kifizetését követően még 1 évig marad negatív adós.
Régen 5 év volt, de néhány éve le lett csökkentve.
Amúgy meddig szerepel egy ember a BAR listán?
Pl van lakáshitele. Eladja a lakást. Kifizeti a bankot. A törlesztés után mennyi idővel kerül le a listáról? Nekem azt mondták, hogy egy évig még szerepelnek a listán, de ez túlzásnak tűnik számomra...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a pszichopatákat ki kellene szűrni és nyilvántartani?
- Titkosként nyilvántartott telefonszámot meg lehetne valahogy tudni mégis valamilyen úton-módon?
- Munkaidő nyilvántartásnak egyeznie kell a bérpapíron elszámolt munkaórával?
- Mi történik akkor, ha hónapok óta mínuszban ( "A" hitelkeret ) van a bankszámlám?
- Milyen hátrányos következménnyel jár, ha a Munkaügyi Központ töröl az álláskeresők nyilvántartásából?
- Munkanélküli törlése a nyilvántartásból - mit írjak, hogy visszakerüljek?