Ha lejár a gyesem a munkáltatómat nekem kell megkeresni, hogy hogyan legyen tovább? (tudásbázis)
Igen, neked kell felkeresned a munkáltatód. Nem is a főnököd fog felkeresni téged, neked kell tisztába lenni azzal, hogy mikor kell visszamenned. A gyes ideje alatt is nem árt, ha párszor megmutatod magad a munkahelyeden, hogy számítsanak rád. Nálunk pl Skóciában havonta illik bemenni, amíg otthon van az anyuka 9 hónapig a gyerekkel. Időben meg kell érdeklődni azt is, hogy mi lesz a beosztás, mivel legtöbb helyen az egy hónappal előre meg van írva. Ha túl későn szól az anyuka, akkor plusz egy hónapig nem tud menni dogozni és pénzt sem kap a munáltatótól. Szerencsére ettől még nem veszíti el a munkáját, mert összesen 12 hónapot lehet otthon maradni, de ebből csak 9 fizetett. Viszont nem nézik jó szemmel, ha nem szól időben az ember.
Gondolom Mo-on is hasonló módon megy ez a történet.
További ajánlott fórumok:
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Szerintetek a munkáltatók kerülik a 30-33 éves nőket?
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Miért gondolják a munkáltatók, hogy a 40 év felettiek nem alkalmasak az általuk hirdetett munkakör betöltésére?
- Lejár a gyesem, előtte gyed-en voltam, előtte dolgoztam. Az lenne a kérdésem mennyi szabadság jár erre az időszakra a munkáltatótól?
- Lejár a gyesem és szeretnék hivatásos anya lenni, a munkáltatómnál mennyi idővel előtte kell bejelentenem és fel kell-e mondanom?