Ha kijön a banyapúpom, akkor azt milyen mozgással lehet helyre tenni? (tudásbázis)
én 25 éves vagyok és már egy éve van ilyen púpom :(( nagyon szörnyű, csúnya mint a fene.. én lógatom a fejem és felhúzva és előredöntve tartom a vállaim..mostmár probálok minden pillanatban odafigyleni rá,de elég nehéz..én most a súlyfürdőt szeretném kipróbálni, állítólag az ilyen nyaki - és gerincproblémákra az a legjobb..majd meglátjuk,h hat-e..csontkováccsal próbálkoztam,de nem igazán jött be, bár ennek szerintem maga a csontk. volt az oka. remélem,h tudok még rajta segíteni, mert megőrít,h ilyen csúnya és nem hordhatok kivágott hátú felsőket :s
na meg úszni kell...az tuti használ
Ha beütöd a gugliba biztosan találsz!
Etka anyó találmánya. A jógának nem az összes gyakorlatát végezzük és az idősebbek is végig tudják csinálni. Én is a másfél órát. Nagyon szeretem.
De sok helyen van pl. gerinctorna és még sok más. Mindenki megtalálhatja a neki szimpatikus mozgást.
Ez az én banya tornám. A mozgás nagyon fontos az egészség megőrzéséhez!
A nyakigerinc részen alakul ki egy púp, a rossz tartástól.
Mifelénk úgy hívják: lúdnyak!
nekem is van, de én úgy tudtam, "bölénypúpnak" nevezik.
Sziasztoook!
Végre találtam valamit a témáról!!
Nekem is van egy kisebb púpom a nyakam tövében és sosem tudtam h mi lehet, de mostmár végre kezd körvonalazódni! Nagyon örülök, h van lehetőség az eltűntetésére, csakhogy van egy kis képzavar a fejemben...Van aki zsírpúpnak nevezi, ami állítólag a túlsúlytól jön elő és van aki banyapúpnak, ami pedig a rossz tartásra vezethető vissza. Most akkor kihez forduljak, masszőr, csonkovács..? Vagy ki? Kérlek segítsetek!!!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon elég komoly problémával küzdesz, ezt mindenképpen kezeltetni kell, mert idősebb korodban majd jön a menopauza, csontritkulás stb. és ez egyre nagyobb fájdalommal jár!
Az nem nagyon tetszett, hogy "banya"-zol, mert akinek ilyen púpja van ezekszerint nem is banya, hanem aki hajlamos rá, fiatal is lehet! Engem szerencsére elkerült, remélem már nem ér utól ilyen baj (meg más sem :-) )
Jobbulást kívánok Neked és minden szenvedőnek!!!
Üdv: Fiti
Barátnőmnek, kapaszkodjatok meg, már 32 évesen volt. Akkor már 2-3 éve nem láttam őt, és nagyon megdöbbentem. Azt hittem, az elhízás miatt van neki, de rájöttem aztán, hogy nem attól:(
Amúgy csontkovács szépen helyre tudja tenni pár kezeléssel, hugomnak olyan szép tartása lett, hogy csoda. Most készülök én is menni, nekem 40 éves koromtól jött elő, és nem túl épületes látvány. Priviben meg tudom adni a csontkovácsot, több ismerősnek segített, nekem ez bizonyíték.
Hát én mint sokat tapasztalt gerincbeteg azt mondom, hogy ha a csigolyák valahol elcsúsznak az mindenképpen idegsebészeti kezelést igényel.
És mi az, hogy időnként?
A csigolyák nem szoktak oda-vissza csúszkálni.
További ajánlott fórumok:
- Fogyjunk együtt mozgással és helyes táplálkozással!
- 3 hónapos kihívás, kalóriadeficittel és mozgással
- Fél év alatt 20 kg minusz! Lehetséges diétával és mozgással?
- Zsírbontó keménymag - 90 nap mozgással és diétával július 18-tól. Ki akar velem tartani?
- Küzd velem valaki mától? Mozgással és odafigyeléssel együtt menni fog! :)
- Szerintetek 3 hónap alatt napi 2 órás mozgással és 500 kalóriás diétával mennyit lehet lefogyni?