Ha igazán szeretne mellettem állna, és nem jópofizna az "ellenségemnek". Vagy én gondolom rosszul? (beszélgetés)
Volt a családunkban régen egy mondás: "Én nem segítek haragudni senkinek!"
(Olyankor mondták ezt a régi bölcs öregek, amikor olyasmi adódott családon belül vagy ismerősök között, mint amiben most Te vagy. És hamarabb elcsitult a kalamajka, mintha "szekértáborokba" tömörültek volna ki az egyik, ki a másik torzsalkodó fél oldalán.)
Nem táplálom,ez van.
Kerüljük egymást, van hogy èvekig nem találkozunk mègis mindig vissza hallom hogy szid engem,miket ki nem talál rólam.
Talán túlreagálod. Amúgy nem kell a másik dolgait figyelgetni.
Volt egy rokonunk (közeli) ,,hát nem örvendett nagy kedveltségnek a felnőttek közt.Később felnőttként már azt is tudtam miért.
Velem viszont gyerekként ,,és amikor felnőttem is nagyon kedves volt.
Nagyon fura lett volna ha elvárják tőlem, hogy mondjuk ne beszéljek vele.
Az jó neked, hogy ezt a gyüllöletet táplálod a lelkedben?
Az én családomban is van olyan (nem vérszerinti), hogy nehéz elviselni a társaságát, mert nagyhangú, mindenkinél okosabb, tudálékos és a társaságban mindig előtérben kell lennie. De az unokahugom őt szereti.:) Mi, többiek pedig azt a néhány órát, napot vicces beszólásokkal jót mulatunk vele.:)
Én a sógornőmmel nem vagyok jóban. Kétszínű alak, mindenkit kihasznál és szid - természetesen csak a háta mögött. Még a szüleiben is csak a majdani örökséget látja. :/ Épp azzal ártanék magamnak, ha beszélnénk, mert minden energiát és pozitív érzést kiszív belőlem. Jobb nélküle. Nem gyűlölködéssel töltöm a napjaim, csak nem része az életemnek.
Kedves FI! Valamilyen szinten szerintem is túlreagálod. Miért ne kívánhatna neki jót a nővéred? (Főleg Fb-on, ahol úgyis minden kirakat.) Ez nem jelent semmit, ettől még nem feltétlenül puszi-pajtások.
Èn kb 20 ève, hogy szìvből gyűlölöm az unokanővèrem.
Az èrzès kölcsönös.
Nem választottam családot. Bele születtem. Azèrt mert rokon,nem vagyok hajlandó rá nèzni sem nemhogy megbeszélni vele bármit is!
Igen, túlreagálod.
15 éve haragot tartasz egy rokonoddal? Miért? Miért mérgezed magad ilyen negatív érzésekkel? Miért nem beszéled meg vele? Lehet, nem is olyan rossz ember, hiszen a nővéred jól kijön vele. Miért várod el a nővéredtől, hogy ő is ok nélkül haragot tartson a rokonnal?
Óriási butaságok ezek. Rövid az élet ahhoz, hogy ilyen gyüllölködésekkel keserítsük a napjainkat.
Békülj ki a rokonoddal!
Óóóóó, pont ezt a kifejezést szoktuk mi is használni;)
Nem segítünk haragudni.
Mi ebből a tanulság?
Ha utálsz valakit ne legyen az ismerősöd, ne lesd az oldalát!
Most nem lenne ez a problémád.
Van egy rokonom, akivel egyidősek vagyunk. Kb 15 éve nem vagyunk jóban, nem beszélünk. Mindennek elhordott engem.
Van egy nővérem, akivel ha szóbakerül ez a lány, nekem ad igazat, helyesel nekem stb.
Erre látom fb-n ma, hogy a nővérem a lány esküvői képeit szívecskézi, kommenteli, hogy "nagyon sok boldog évet és jó egészséget kívánok nektek sok szeretettel❤" a korábbi babás képeihez meg "jó egészséget, boldogságot kismamának, kisbabának ❤ szeretettel".
Hát én rém csalódott vagyok, mintha elárult volna.😔
Vagy túlreagálom?
További ajánlott fórumok:
- Arra ébredtem, a feleségem önmagát elégiti ki mellettem az ágyban..
- 2 hét múlva szülök, és a párom nem áll mellettem, lehet meg is csal!?
- Mit tegyek, hogy a párom ne érezze úgy, megfullad mellettem?
- Miért vagy a magad ellensége?
- Teljesen kivagyok lelkileg és nagyon bánt,hogy senki nem áll ki mellettem
- A családom az ellenségem