Ha gyesen vagyok milyen tanulási kedvezmények vannak?Milyen tanfolyamra tudnék elmenni vagy melyik weboldalon találok ilyet? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én ma beszéltem munkaügyi központtal.Nincs és nem is lesz általuk támogatott tanfolyam .Én kereshetek és saját erőből fizethetem az akkreditált képzéseket,ha akarom ill ha bírom.
A munkaügyi annyi támogatást tud adni hogyha vidékre más városba mész tanulni akkor téríti az útiköltségét ha:
- 1,5 éves elmúlt a gyereked
- heti 20 órát nem lépi túl
-és ha regisztrálva vagy náluk,tehát csak akkor ha megszűnt a munkahelyed ahonnan eljöttél gyes-re.
Ennek a 3 feltételnek el stimmelni de akkor csak az utazást térítik.
sziasztok!
Ahogy olvaslak benneteket, főleg a 7,-ik hozzászólást, úgy néz ki Nekem járna támogatás! Mivel még Én is gyesen vagyok, de már betöltötték a második életévüket a gyerkőcök! Szeretném megkérdezni, ha már jelentkeztem tanfolyamra, az első részletet már befizettem, akkor is érdemes még elmenni a munkaügyi központba megkérdezni a támogatást? Amúgy a heti 20 órát nem lépi túl! Előre is köszi a segítséget!
OKJ-S OLDALON, gyakori kérdések:
Gyesen vagyok, azt hallottam, hogy a gyesen levők ingyen szerezhetnek szakképesítést. Igaz ez? Milyen feltételekkel?
Támogatható a képzése annak az ügyfélnek, aki GYES-en van, ha a képzés időtartama hetente nem haladja meg a húsz órát, az igénylő kereső tevékenységet nem folytat, és a képzés a gyermek egy éves korának betöltését követően kezdődik meg. Kérelmet a lakóhelye szerint illetékes munkaügyi kirendeltségen kell benyújtani.
Sziasztok!
Sajnos én nem találtam ilyen képzéseket...nálunk a Munkaügyi Központban azt mondták, hogy 2008-tól megszűnt az ingyenes "kismama-továbbképzés":(
Remélem ti sikerrel jártok és tudtok majd ötleteket ajánlani!:)
További ajánlott fórumok:
- CSOK 2016 - Családi otthonteremtési kedvezmény
- Mit tudtok a műkörmös tanfolyamról?
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Milyen tanfolyamot kell elvégezni annak, aki nevelőszülő akar lenni?
- Milyen jó túravezetői, természetjárás, erdő terápia vagy ezzel kapcsolatos tanfolyamok, jó könyvek, egyéb tanulási lehetőségek vannak?
- Felnőttképzéses tanfolyam esetén jár utazási kedvezmény?