Ha elmegyek dolgozni Gyed alatt (tehát lemondok a Gyedről) akkor elmehet a gyermekkel a nagyi Gyesre ha a gyerek jár már bölcsődébe is? (tudásbázis)
Ugyan ott, ahol a GYED-et!
Sztem a TB-nél.
Niki, szerintem, ha mindenképpen visszamész dolgozni, akkor kérd a gyest a gyed helyett te magad, mivel így a gyermek 3 éves koráig felmondási talalom alatt állsz...
A kicsi járhat bölcsibe, a nagyi pedig besegít, ahol tud.
Szia!
Én úgy tudom, GYES alatt, bármennyit dolgozhatsz (tehát napi 8 órát is)! Nem muszáj a nagyinak igénybe venne.
Én a középső lányomnál, jártam el így. GYED-en voltam és adódott egy napi 4 órás munkalehetőség (akkor még csak 4 órát lehetett GYES mellett dolgozni), mivel a GYED-em sem volt sokkal több, mint a GYES, ezért ezt választottam. Ha jól emlékszem, 2006-tól lehet 8 órát dolgozni, GYES mellett.
Most a kisfiam 11 hónapos és 2009. szeptembertől szeretnék visszamenni dolgozni, Ő pont szeptember 14-én fogja betölteni a 2 évet. Remélem lesz még ilyen lehetőség, mert az a kis GYES is jól jön, pelusra és egyéb dolgokra!
szia!
Bölcsibe elméletileg nem mehet a gyed alatt a gyerek. Elméletileg, mert az enyémm nobembertől március 1-ig "dugibölcsis" volt. Ők nem szóltak, én meg nem tudtam. Azért nem áprilisig (két éves koráig), mert visszamentem dolgozni. Hivatalosan márciustól. Lemondtam a gyedről és kérelmeztem a gyest, mert amelett lehet a gyerek bölcsis és 8 órában is lehet dolgozni. Szóval te is elmehetsz gyesre, nem kell a nagyinak.
További ajánlott fórumok:
- Anyukák két gyermekkel, beszélgessünk
- Miskolci Mesemalom Bölcsődébe járó gyermekek anyukái - IDE!
- Fiús anyák, három év körüli gyermekkel!
- Segítséget szeretnék kérni, egyedül maradtam három gyermekkel
- Hivatásos anyaság.Otthon maradni három v. több gyermekkel, vagy visszamenni dolgozni?
- Megtehetjük-e, hogy én elmegyek dolgozni és az apa folytatja a GYED-t?