Ha egy szülő vagy egy nagyszülő tökéletes, zseni gyereket akar faragni a gyerekből és teljesen irreálisak az elvárásai, az mi miatt lehet? (beszélgetés)
Jó eszű gyerek volt, viszont öröklött mentális betegségi voltak és figyelemhianyos is volt.
Az sem mindegy, hogy gyereknek mennyire esik nehezére produkálni a jó teljesitményt, ha csak véres veritékkel megy, akkor megfontolandó a magas elvárás, hagyni kellene. Ha meg jófejű, könnyen tanul, akkor nincs probléma, a nagyszülő km nélkül is jó jegyeket kapna.
Nem biztos hogy zsenit akar faragni. Iskolában sok szülőt láttam, akik maximalisták voltak, csak az 5-ös volt a jegy. OTT még valamennyire érthető, ahol a szülők is kiemelkedően értelmesek vagy jól tanultak, de több olyan szülő is volt, aki szerintem legfeljebb közepes tanuló volt. Gyereknek megadja az optimális körülményeket és elvárja a jó teljesitményt
Kérdés hogy a pedagógus ebben mennyire partner ,
Így biztos nem,hiszen nem tudunk semmit.
Semmit. Azt hittem ez egy fórum, ahol az emberek elmondják a személyes véleményük
Konkrétan mit akarsz hallani?
Akkor meg pont ezért. A nagyi azt szeretné ezzel bizonyítani, hogy a gyerek különb a szüleinél.
Kivéve ha a szülők alkalmatlanok..
A gyereket a szülőnek kell nevelni,nem a nagyinak.
Azt szándékosan nem akartam leírni. Általánosságban akartam beszélni erről
Ebből csak az nem derül ki, hogy ki neked az a gyerek,?
Valójában nagyszülőről van szó. Mivel már idős, soha nem fogja pszichiáter látni, ezért szeretnék magamtól nagyjából rájönni, hogy milyen kórkép állhat a helyzet mögött
Itt alt. Iskola also tagozatrol is beszélek. Nem kellett több órát gyakorolnia az ötösért, hanem addig íratták vele a szorgalmit.
Amelyik gyereknek naponta több órát kell ahhoz gyakorolnia, hogy valami *5-re sikerüljön, az nagyon távol áll a zseniségtől.
Szerintem.
Tehát, felesleges erőlködni/erőltetni...
Nem tudom, hogy miért csinálja ezt valaki, talán azért, mert sokat képzel bele a gyerekébe...
Az emberi hülyeség.
Az ilyen ember tulajdonának tekinti és nem egy másik embernek a gyermeket.
Minden gyermek egy csoda és ha a lehetőségeket biztosítjuk számukra majd ők megtalálják a saját útjukat. Nem a szülőkét vagy a nagyszülőkét.
Reménykedjünk nem v.mi családi járvány és lesz aki kimenti a gyermeket.
Szerintem ez a szülőnek a maximalizmusa, esetleg azt akarja, hogy ami neki nem sikerült, azt a gyermek elérje - bármi áron. Szegény gyerek!
Rangkórság? Kisebbségi komplexus kompenzálása a gyerekkel? Be nem teljesedett saját vágyak?
Fogalmam sincs milyen betegség lehet, de az a felnőtt sem normális aki ezt végig nézi és hagyja!
A szülő mentális problémája
Milyen mentális probléma tünetei lehetnek? Csak a csillagos 5ös a jó, naponta több óra szorgalmit kell írnia, zongora/hegedű virtuóz felnőttet akar belőle faragni, azt hazudja, hogy híres zeneszerző leszármazottjai vagyunk, dicsekszik mindekinek, hogy az ő unokája lett a legjobb tanuló. Persze a gyerekből szorongó, felnőtt életre alkalmatlan ember lesz emiatt. Mi állhat e mögött?
További ajánlott fórumok: