Ha azt álmodom, hogy megsérülök, ébredés után miért fáj még mindég ugyanott?Szokott valaki így lenni? (tudásbázis)
de érdekes, ilyen álmaim nekem is voltak már nem is keveset. Sokszor álmodom, h "harcolok" vmivel, és reggelre ahol álmomban megütöttek, megvágtak, ugyanúgy foltok vannak, vagy még ami érdekesebb, csikarások, karmolás. Érdekes.
volt h egyszer azt álmodtam, vmit belémdöftek, és másnap reggelre egy pici sebem volt ott. Fura mindenesetre.
Szerintem meg azért álmodod, mert fáj. :)
Nekem egyszer volt egy hülye álmom. Azt álmodtam, hogy egy darázs a halántékomhoz repült, és el kezdett belefúrni, és mászott bele a fejembe... na az tényleg fájt, pláne, mikor felébredtem. :(
Szóval szerintem tuti a fájdalom indukálja a fájdalmas álmokat.
:-)))))))))))))))))))
Milyen jópofa történet,de érdekes is egyben:-)))))))))
A szervezet valósként érzékeli az elképzelt dolgokat. Nem véletlen, hogy a sportolók agyban is edzenek, gyakorolnak. Egyébként ha azt álmodom, hogy futok, menekülök, lépcsőzök stb..., kimerülten ébredek és érzem, hogy a szívem is nagyon dobog. Volt már, hogy a vérnyomásom is felment és kimelegedtem.
És egy vicces eset.
Jó pár évvel ezelőtt azt álmodtam, hogy kinéztem az ablakon és ufókat láttam , aztán meg csináltak valamit a bal talpammal, utána együtt táncoltunk a nappaliban az asztalon. Felébredtem és nőtt egy tyúkszem a talpamon...a mai napig ott bőrkeményedés van.
Igen,azért megkülönböztethető a zsibbadás és a fájdalom.A zsibbadás amúgyis jobban kiterjedő dolog.
Mondjuk én meg régóta a kék lila folttal való ébredéseket nem értem.Számtalanszor volt olyan,hogy előző nap még semmi nem volt rajtam,aztán úgy kelek fel,hogy nem értem mért vagyok kék zöld néhol.Nem utál ennyire a párom,ne ezt írjátok!:-)))))))
Érdekes dolgokat írtok, velem ilyesmi még nem fordult elő.
Valószínűleg valami egyszerű magyarázata lehet. Pl. rossz testhelyzetben alszol és megfájdul valamid. Az agyad úgy reagálja le, hogy álmodban valami kis történetet sző az éppen fájó testrészedhez, vagyis jelezni akar, hogy valami történik, ideje lesz felébredni, vagy testhelyzetet változtatni.
Ma hajnalban azt álmodtam,hogy kardal megvágták a lábszáramat és amikor felriadtam ugyan ott csak egy vonalban éreztem a fájdalmat.
Különben én is erre gondoltam,de velem sűrűn előfordul és csak egy-egy pontban érzem a fájdalmat,ami nem zsibbadás.
További ajánlott fórumok:
- Az apa segítsen a csecsemő éjjeli ébredéseinél?
- Reggeli, poszt ébredéses - pre indulásos hiszti, időhúzás, hajtépés... TI mit tesztek ellene?
- Vajon mi a közös az estéről-estére hoxázó emberekben, a lelkükben? Hogy ugyanakkor, ugyanott "vannak"..vagyunk?
- Mit jelent, ha ugyanott ér kétszer balszerencse?
- Mit jelent, ha mindig ugyanott viszket az ember háta és talpa?
- Hogy lehet megcsinálni?A számítógépemen lefagyott az egér hiába mozgatom ugyanott marad a nyíl.