Ha az egyéni vállalkozóit szüneteltetem, akkor is kell iparűzési adót fizetnem? (tudásbázis kérdés)
4. 5c0313b0fc (válaszként erre: 3. - Cessi)
2014. febr. 26. 15:08
Szivesen!
Tehát el ne sikkadjon, nem csak a nav-nak kell külön nyomtatványon bejelentened a szüneteltetés ténye + bevallás, az önkorm. felé is ugyanazt a nyomtatványt be kell küldened (gondolom a honlapjukról azt is le tudod tölteni), amelyik nyomtatványon valamikor bejelentkeztél + a bevallás - nyomtatvány!!!!
3. Cessi (válaszként erre: 2. - 5c0313b0fc)
2014. febr. 26. 15:03
Köszönöm szépen.
2. 5c0313b0fc
2014. febr. 26. 15:02
Ha az e.v.-t szünetelteted, akkor azt bejelented a nav-nak, az önkormányzat adócsop-hoz, a vállalkozó bankszámládat vezető bankhoz is!!
U.n. "záró-bevallást" készítel nemcsak a nav felé, de az iparűzési adóról az önkorm. felé is, ezeket a szüneteltetés kezdetétől számított 30 napon belül kell beküldened, az esetleg fizetendő adókat megfizetned, és a továbbiakban nincs vele gondod addig, amíg ismét nem folytatod a tev-et.
1. Cessi
2014. febr. 26. 14:57
Ha az egyéni vállalkozóit szüneteltetem, akkor is kell iparűzési adót fizetnem?
További ajánlott fórumok:
- Ha kiváltanám a vállalkozóit akkor mennyi Tb-t ill. adót kell havomnta fizetnem magamra?a
- 4, vagy 6 órás bejelentett munkaviszony mellett nem kell fizetnem a vállalkozói járulékokat?
- Ha bejelentett főállás mellett egyéni vállalkozó vagyok, de egyáltalán nincs bevételem, akkor is kell könyvelőt fizetnem?
- Ha szünetelteti valaki az egyéni vállalkozását, akkor a szüneteltetés időtartamára megilleti munkanélküli segély?
- Egyéni cég (nem egyéni vállalkozó) tevékenységének szüneteltetését hová kell bejelenteni?
- Mit tesz a NAV, ha be akarja záratni az üzletet 12 napra, de a határozat előtt szüneteltetem a vállalkozásomat?