Ha bejelentett főállás mellett egyéni vállalkozó vagyok, de egyáltalán nincs bevételem, akkor is kell könyvelőt fizetnem? (tudásbázis kérdés)
ELnéztem hogy van főállása
Igazad van!
"Az egyéni vállalkozó,
/amennyiben nem rendelkezik heti 36 órát
meghaladó munkaviszonnyal (alkalmazott
valamely munkáltatónál legalább napi 7,3
órában; amennyiben több részmunkaidős
munkahellyel rendelkezik ezen óraszámok
összeadódnak),
/ amennyiben nem folytat nappali rendszerű
képzés keretében közép vagy felsőfokú
tanulmányokat,
10millió netto árbevételig magánvállalkozónak nem kötelező a könyvelő
2000. évi C. trv.
Minimálbér után kell a járulékokat fizetni ha esik ha fúj
Itt egy szép levezetés
Az hogy rád milyen min.bér vonatkozik, guglizd ki
Szerintem keress fel egy könyvelőt és tedd fel neki a kérdést. Én ezt tenném a helyedben!
Havi bevallást ígyis-úgyis küldened kell a nav felé, úgy tudom. El kell számolnod mindennel!
Nem a semmire váltanám ki, masszőr leszek, de egyelőre az oklevél megszerzése után még gyakorolnom kell, addig nem hirdetném, viszont kiváltanám, nehogy valami jogszabály módosítás legyen a tanfolyamok körül és ne legyen elég a vállalkozóihoz az, amit kapok.
Járulékkal nincs gond, van főállásom, azon kívül mit kell fizetni, ha nullás a vállalkozás?
A vállalkozást valamire kell kiváltanod, nem?!
Olyan is van, hogy semmire??! oO
Nem gondoltam, hogy csak úgy is lehet...
Szerintem kell könyvelő.
Adóbevallás és társai... jó ha van rá egy szakember. :)
Szerintem kedvesen kopogj be egy értelmesnek tűnő könyvelőhöz és kérdezd meg zavarhatod-e néhány kérdéssel... az lenne a tuti!
Akkor mellékben megy a vállalkozásod,tehát alig fizetsz valamit,amit magadtól kell elutalnod.Így mindek a könyvelő?
Gondolom nem vagy áfakörös,akkor fel sem merülne ez a kérdés.üdv
További ajánlott fórumok:
- Németországban dolgozni vállalkozóként legálisan, de hogyan? Bejelentés, adózás?
- 4, vagy 6 órás bejelentett munkaviszony mellett nem kell fizetnem a vállalkozói járulékokat?
- Másodálláshoz érdemes kiváltani az egyéni vállalkozói igazolványt, ha a bevételem kb. 40 ezer/hó lenne?
- Kell e könyvelőt fizetni nyugdíjas vállalkozásként?
- Ajánlanátok könyvelőt induló vállalkozáshoz, Budapesten?
- Egyéni cég (nem egyéni vállalkozó) tevékenységének szüneteltetését hová kell bejelenteni?