Ha a gyerekemmel kórházban vagyok, nem jár táppénz? (tudásbázis)
g) akit közegészségügyi okból foglalkozásától eltiltanak és más beosztást nem kap, vagy akit közegészségügyi okból hatóságilag elkülönítenek, továbbá aki járványügyi, illetőleg állat-egészségügyi zárlat miatt munkahelyén megjelenni nem tud és más munkahelyen (munkakörben) átmenetileg sem foglalkoztatható.
44. § 1997. évi LXXXIII. törvény
"szerencséd" van mert konyhán dolgozol.
Akinek fertőző osztályon van a gyereke az NEM mehet be dolgozni ha élelmiszerrel bánik.Tehát a háziorvososdnak ki kell hogy írjon,csak ez nem tudom utólag ez lehetséges-e.
Hidd el, hogy így van. Köhint egyet a gyerek, kiírhat a gyerekorvos, ha kórházba kerül, nem jár táppénz, mert az állam gondoskodik róla.
Egyébként tapasztalatból mondom.
Tényleg nem jár táppénz a gyerek után, mivel a lányod kórházban volt.
Igen, hétfőnként adják le a heti jelentést, így a múlt hétre visszamenőleg már a saját orvosod sem tud adni.
Ha megértő a munkahelyed, akkor felajánl fizetetlen szabadságot, vagy esetleg a gyerek után járó 2 nap szabit kiadja (az akkor is jár, ha gyesen vagy, olyankor apuka is igénybe veheti), és még 2 fizetetlen nap szabit.
az f@sza...elvileg, azért nem jár táppénz a felnőtteknek, mert a kórházban el van látva( van eszi, iszi), és ha a gyerekkel van akkor az anyuka kap ellátást???
Szerintem nem ...
Tényleg nem jár - mikor kórházban van, csak akkor jár táppénz, mikor otthon vagy vele.
Ilyenkor a felnőtt orvos szokta kiírni az anyukát.
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Szült valaki a mostanában a Máv Kórházban? Kiváncsi vagyok a véleményetekre!Köszönöm
- Hálapénz: Pár nap múlva fogműtétem lesz egy kórházban és gondban vagyok, hogy elötte vagy utána és hogy mennyit?
- Kórházban vagyok
- Ki a legjobb szülész a Szent István kórházban? 27 hetes terhes vagyok-mikor kell orvost fogadni?
- Kórházban vagyok, 2 napja szültem. Reggel mikor belenéztem...