Ha a forintszámla üres, de van lekötött euróm, akkor bankkártyával tudok forintot kivenni? (tudásbázis)
Félreértetted, amit írtam. :) Én egy szóval sem mondtam, hogy másnak adjanak ki infot. Én azt írtam, hogy gondolom elmondták neki a dolgokat, amikor számlát nyitott/pénzt kötött le. Erre írta, hogy nem róla van szó. Én nem azt írtam, hogy menjen be, hanem azt, hogy lényegében mindegy kié a számla és ki teszi fel a kérdést. Aki nyitotta, azt elvileg felvilágosították, ezért lepődtem meg, hogy nem tudja az illető a saját számlájáról az alapinformációkat.
Egy percig nem feltételezem, hogy az ügyintéző másnak elmondja a dolgokat. :)
A számla tulajdonos megkapja a tájékoztatást, de egy olyan személy, akinek semmi köze a számlához nem fog megtudni semmit, és intézkedni sem fog.
Sokan azt hiszik, hogy a banki ügyintéző azért van, hogy fűnek-fának információt adjon ki mindenki számlájáról.
Azért kíváncsi lennék rá, hogy az ilyenek mit szólnának, ha egyszer csak az ő számlájáról mesélne valaki valamit.....
Hogy jön ide a hitelkeret?
Minek kellene az, ha van pénze?
Olyan nagy kamatot úgy sem kap a betétre, hogy gond legyen lemondani róla, de a hitelre jó magas kamatot kellene fizetnie....
Az attól függ.
Ha netbankolsz és van lehetőség a betét feltörésre, akkor igen, vagy ha személyesen kéred ugyan ezt, akkor is, de ennek ugye hátránya van, méghozzá az, hogy nincs kamat vagy csak sokkal kevesebb, mint amit kapnál a futamidő végén.
Tudni kellene azt is, hogy milyen betét ez, mert van olyan lekötés is, amiről bármikor ki lehet venni, és bármikor be lehet rá fizetni.
És még egy: a bankkártyád a folyószámládhoz van, így csak akkor tudod azzal felvenni, ha a betét számláról átvezetted a folyószámládra a pénzt. Tehát, a kártya használata előtt mindenképp meg kell tenni, amit az első bekezdésben írtam.
Lekötött=nem nyúlhatsz csak úgy hozzá, csak ha módosítod a lekötést, vagyis a szerződést. Tehát nem tudsz kivenni. :)
Nem mondták ezt el, mielőtt lekötötted?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Ellopták a bankkártyám adatait! Valaki járt már így?
- Közös bankkártya
- Regisztrált valaki olyan oldalra ahol online filmeket lehet nézni, de kérik a bankkártya számot és azt ígérik, hogy nem kerül semmibe?
- Melyik bank küldi ki postán a bankkártyát?
- Lejárt/elveszett bankkártya helyett igényelhetek újat költségek nélkül?
- Elnyelte a gép a bankkártyámat. Hogyan kaphatom vissza minél előbb?