Ha a baba apukája nem magyar származású akkor automatikusan adhatunk a picinek nem magyar nevet vagy kérvényezni kell? (tudásbázis)
Pedig az anyakonyvi hivatal tajekoztatasa az elsodleges!
Esetleg kerd meg az ugyintezot, hogy pontosan irja le neked!
Voltam ma az anyakönyvi hivatalnál, szerintük sem kell de akkor nem értem sok embernek miért kell kérvényezni, másoknak pedig miért nem.
Próbálok máshol érdeklődni mert a helyi anyakönyvi hivatal nem sok mindent mondott.
Születendő babáról van szó, kicsit jobban utánna jártam, és egy hasonló cipőben lévő hölgyet is megkérdeztem, nekik nem kell kérvényezni az MTA Nyelvtudományi Intézetnél.
Nekik azt mondták adhatnak nem magyar nevet mivel az egyik szülő nem magyar származásu igy automatikusan adhatnak neki külfőldi nevet.
Ezáltal indokot, kérvényt nem kell benyujtani az MTA-nak.
Köszönöm. :)
Ezek szerint akkor lehet. :D
A biztonság kedvéért azért még megkérdezem az anyakönyvi hivatalnál.
A leheto legegyszerubbet: pl. Eva, Anna, Ede, Ma'rk.
Aztan majd valaszt.
Mindenképpen adnék a gyereknek egy magyar keresztnevet is!!!!
Sosem tudni hol fog élni és melyiket fogja választani!
Köszönöm. :)
Az anyakönyvi hivataltól, meg fogom kérdezni.
Csak előtte szerettem volna kicsit többet tudni rólla.
Ugy tudom, hogy ilyen esetben adhato engedely nelkul is a masik nemzetiseg utoneve.
Az anyakonyvi hivatalban pontos tajekoztatast tudnak adni!
Szia!
Ha különleges nevet szeretnél,kérvényezni kell.Unokatesómék egy afgán nevet "honosítottak"
Ha a baba apukàja nem magyar származású akkor autómatikusan adhatunk a picinek nem magyar nevet, vagy esetleg szükséges valamilyen kérvényt beadni?
Válaszokat előre is köszönöm :)
További ajánlott fórumok:
- Fekete (afrikai) párom van. Szerintetek szóljak a származásáról bemutatás előtt a szüleimnek vagy jobb a meglepetés ereje?
- A házastárs automatikusan adóstárs e?
- Lehetséges kérvényezni az APEH-től, a lakásilleték egy részének elengedését?
- Szóljak, hogy roma származásúak a szomszédok?
- Ha a munkahelyetekre új ember érkezik, automatikusan kedvesek vagytok vele?
- Hogyan mutatnád be otthon a párodat, ha indiai lenne és a családod gyűlöli a roma származású embereket?