Hogyan mutatnád be otthon a párodat, ha indiai lenne és a családod gyűlöli a roma származású embereket? (beszélgetés)
Hogy a szülők nem csipik a romákat, annak biztosan valami más oka is lehet a rasszizmuson kivül.
Tőlem 3 biciklit elloptak, 3 x betörtek, min t ügyfelek nagy részük csak a másik átverésére törekszik, általában nem mondanak igazat, stb.
egyszerre l5-en akartak bejönni az irodába, én kidobtam őket -kérve hogy csak az az 1 jöjjön akinek ügye van - feljelentettek rasszizmusért, engem büntettek meg, mert a romáknak a nem romával szemben mindig igaza van.
Monitoron.
Photoshop színkezeléssel.
... megnézetnék velük előtte egy-két bollywood filmet! :))
Mi imádtuk a bollywood filmeket, a lányomnak sok indiai barátja lett ennek kapcsán, volt is Indiában tavaly, és két indiai filmben is statisztált.
Mi szeretjük az indiaiakat. :) ... éééés valahol a bollywood filmektől indult az egész. :)
Vannak emberek, akik mindenkit gyûlölnek, ami eppen az aktuális;
a szôkét, a vöröset, a feketét, a vékonyat, a molettet, a szomszédot, a szegényet, a gazdagot, a tanultat és a tanulatlant, az alacsonyat és a magasat egyaránt.... mindenkit; nekik semmi se elég jó vagy lenézik, megvetik a másikat.
Először is a cigány nem egyenlő az indiaival.
Másodszor, hát én sem szakadnék meg a röhögéstől sem cigány, sem indiai, sem néger, sem kínai, sem semmilyen egyéb más származásútól sem.
Mivel elképzeltem, hogy kisebb sokkot kapnék, így azt tanácsolom, hogy amelyik szülőddel közvetlenebb és jobb a kapcsolatod próbáld puhítani és először mutass róla egy fotót és beszélj a pozitív tulajdonságairól. Vagy ha van tesód állítsd magad mellé, vagy a szüleid mellé a "trauma" pillanatában:) Mindenesetre ne ajtó nyitáskor akadjon a szó a torkukon.
Najó, most elmosolygom, de lehet, hogy a legboldogabb pár lesztek és a legrendesebb férj válik belőle. Ezt nem lehet tudni. Ha megismerik és valóban szeret téged, meg fogják kedvelni. Reméljük.
Nem irigyellek....de a szüleidet sem.
..nem mutatnám be otthon. Elmondanám, hogy x hónapja van egy barátom, aki indiai származású (és tanul/dolgozik x év óta Magyarországon) mesélnék a kultúrájukról, családjáról, hobbijáról ... felkelteném a szüleimben a kíváncsiságot, hogy Ők is akarják" az ismeretséget.
...és amikor már nagyon! szeretnék a találkozást, akkor vinném haza. (lehet ez idő alatt minden eldől ... ki lesz a legerősebb láncszem)
Az, hogy mi esik rosszul nem választhatjuk meg. Az igaz, hogy ezen érdemes dolgozni, mert veszélyes lehet, ha ott is bántást érzünk, ahol nincs.
Ebben a helyzetben viszont lesz bántás, csak azt kell eldönteni, hogy a fórumindító kit választ. Ha a párját, akkor később a szülők elfogadhatják a vejüket, ha meg szakít emiatt, akkor más problémákkal kell megküzdjön.
Miért esett rosszul a barátodnak, hogy cigánynak nézték? Ha jól tudom, India felől származnak a romák is, szóval miért is baj, ha összekeverik őket külsőre? Még ha roma is lenne, akkor sem azt kellene szégyellnie valakinek, ahogy kinéz, hanem a jó dolgaira büszkének lenni (tanulás, munka, stb), a rossz dolgokat szégyellni (linkség). Ahogy egy fehér embernek is szègyellnie kellene, hogy link. Nem a bőrszínt kell szégyellni.
Szüleid majd megbékélnek. Vagy nem. Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Milyen híres három nevű embereket ismersz?
- A kövér embereket miért bántják, a soványakat pedig miért nem?
- Tucatnevű hírességek. Írjatok Kiss, Nagy, Kovács, Szabó, Tóth nevű ismert embereket.
- Fekete (afrikai) párom van. Szerintetek szóljak a származásáról bemutatás előtt a szüleimnek vagy jobb a meglepetés ereje?
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- Ismer valaki indián vagy indián származású embereket, illetve közösségeket?