Gyümölcsös túrógerinc recept


25 dkg tehéntúró
2 dl kefir
2 dl tejszín
4-4 kanál porcukor
bármilyen nyers gyümölcs vagy befőtt
2 vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin
1 dl tej
csipetnyi só.
A Gyümölcsös túrógerinc elkészítési módja:
Közepes nagyságú őzgerincformát kibélelünk úgy, hogy lelógó pereme is legyen. A tejbe beleöntjük a zselatint, és folytonos melegítés közben felmelegítjük. Az áttört túrót összekeverjük a kefirrel, porcukorral, vaníliás cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket. A tejszínből kemény habot verünk. A zselatint és a felvert tejszínhabot óvatosan a túrós krémbe keverjük. A bélelt őzgerincformába simítjuk, ráhajtjuk a fóliát és egy napra hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt egy hosszú tálra borítjuk,a fóliát lehúzzuk.
Tetejét tetszés szerint lehet díszíteni tejszínhabbal vagy gyümölcsdarabkákkal.
Nagyon finom,könnyű nyári édesség! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: aniani63, 2009. máj. 6. 17:58
A gyümölcsös túrógerinc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.