Gyümölcshajók recept



4 dkg datolya
5 dkg kandírozott ananász
4-4 dkg mazsola és korinthoszi mazsola
4 dkg felaprított, pirított mandula
2 ek rum
2 ek liszt
19 dkg puha vaj
19 dkg cukor
3 tojás
3 tojássárgája
19 dkg liszt
10 dkg tortabevonó csokoládé (Decor)
2-3 ek krokantmorzsa (pirított, kandírozott mandula)
a formákhoz vaj
A Gyümölcshajók elkészítési módja:
Vágjuk apró kockákra a datolyát, valamint az ananászt, tegyük a rumba a megmosott mazsolával meg a felaprított manduláva, és letakarva hagyjuk állni 2 óra hosszat. A 2 ek lisztet keverjük a gyümölcsmasszához. A sütőt melegítsük elő 180°c-ra. A vajat kavarjuk habosra a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgá- ját, valamint az átszitált lisztet, végezetül pedig a gyümölcsmasszát. Töltsük a tésztát a formák pereméig, és alulról a második sínen 15 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. Olvasszuk fel vízfürdőben a csokoládémázat. Vonjuk be vele a hajók tetejét, és a krokkanttal díszítsük.
Ne melegítsd túl a sütőt, mert szétpukkanhatnak a
hajóid!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kiruka010, 2009. okt. 6. 18:47
A gyümölcshajók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.