Gyümölcscentrifugával kiváltható a paradicsompasszírozó? (tudásbázis)
Na kipróbáktam a géppel. Jól sejtettem, a tiszta lé jött zömmel, kevés rosttal. Nem ez lesz a megoldás. Maradok a passzírozónál, valószínűleg akkor megrottyantom előtte.
Apránként szoktátok vagy egyben a nagy mennyiséget? Mennyire kell előfőzni?
Nekem Lidl-es elektromos húsdarálóm van, paradicsompasszírozó feltéttel. Az nagyon jó és gyors. Én is felfőzve teszem bele a paradicsomot.
Egy ilyen "beruházás" még mindig jóval kedvezőbb, mint a 35 ezres kiegészítő!
Ez sima centrifuga. Van rajta lassu meg gyors sebesseg, de a piktogramon nem latok paradicsomot. Nem sokat hasznaltam eddig, de most mar hatarozottan emlekszem hogy a szuro tisztitasa miatt 😂😂🤣
Azert lehet teszek egy probat mielott beugrik az 50 kg paradicsom. 😊
Esetleg jo lenne ha valakinel lenne elfekvoben BoschMum46-hoz bogyós gyümölcsprés mondjuk nem 35ezerert. 😁😁😁
Mondjuk tényleg, az a szűrő elég jól el tud tömődni.
Párolni nem szoktam előre, de lehet kipróbálom, én nyersen estem neki. :)
köszi a tanácsokat :)
Szerintem (van centrim) nem lesz jó ,szó szerint levet kapsz ,igaz nem lesz mag de a értékes rost sem ami a sűrűségét adná.
Pár paradicsom után megtelik a mikroszűrő,,pokolbéli nehéz kimosni ,,ha csak leöblíted akkor meg eltömődik.
A vályú :)
Nekem ez a fajta van, mechanikus:
Kettéválasztja a paradicsomhúst, levet a héjtól, magoktól. Végére kerül tányér a "mosléknak", oldalt lyukakon jön ki a paradicsomlé. Enyémhez még tartozik a lyukas rész alá tehető vályúcska, amivel oldalirányban akár vödröt lehet tenni a kifolyó anyag alá. Elvileg tepsi is jó, legfeljebb gyakran üríted.
Én meg szoktam először kicsit főzni a paradicsomot, utána darálom ezzel, majd a szűrt anyagot újra felforralom.
Centrifugája válogatja. Az enyém szinte 1 az 1-ben átereszti a paradicsomot, és legalább 10-12l vizet elfolyatok mire elmosom a centrifugát. + a többi mosatlan.
Nekem paradicsom darálóm volt, nem szerettem, szerencsére már nem jó. Tavaly próbáltam ki a turmixolást. Szuper! Idén is így csinálom. Alig látni a lében 1-2 magot, a héj meg teljesen eltűnik. Egyáltalán nem érezhető az ételben. Pillanatok alatt végzek, alig van mosogatnivaló. Ezt próbáld ki!
Van mindkettő, csak ugye a passzírozó kézi. Tavaly két napig csak tömöcskéltem a paradicsomot, mire végeztem vele, hát nem ez volt a kedvenc tevékenységem :D
Gondoltam veszek a robotgépemre egy ilyen feltétet, ami passzírozó, de 35ezer Ft. Hát annyiért lehet már új robotgépet is kapnék....
Szerintetek a centrifugával ugyanazt az eredményt érem el?
vagy a rostos részét nagyon visszatartaná és tényleg csak a savós leve lenne az edényben? Tudom, próbáljam ki, de hátha van már valakinek ezzel tapasztalat :)
További ajánlott fórumok:
- Lakatlan sziget, lehet belőle paradicsomi állapot?
- A boltokban mindig megnyomkodom a paradicsomokat,...
- Mi a véleményetek a gyümölcscukorról?Valaki azt mondja jobban hízlal mint a kristálycukor.Igaz?
- Ha elhelyezkednék egy üzletben vezető beosztásban, akkor az ott eltöltött idővel kiváltható egy kereskedő-boltvezető tanfolyam?
- Mivel tüntethetem el a paradicsomfoltot a blúzomról?
- Csajok, Szilikon, ez lesz a Paradicsom :)