Gyufaszál recept
A Gyufaszál hozzávalói:60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tojás sárgája
A Gyufaszál elkészítési módja:
A fenti anyagokat gyors mozdulattalösszeállitjuk, 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Majd fél centiméterre kinyujtjuk és késsel 10 cm széles csíkokra vágjuk majd vékony szálakra daraboljuk /mint a hosszugyúfaszál/ tepsibe rakjuk vigyázzunk hogy egyenesek maradjnak világosra sütjük. Majd olvasztott csokiba minden egyes darabot belemártunk és száritjuk. /mintha a gyufafeje lenne, ha cifrázni akarjuk fehércsókiba is meg márogathatjuk az az elégett fejet jelenti.
Egyébként ez a tészta alap bár mire is felhasználhatópl. isler, margaréta kiflik stb tea sütikre is nagyon fincsi.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2008. szept. 18. 21:05
A gyufaszál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.