Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gyorsan elkészíthető receptek!!! fórum

Gyorsan elkészíthető receptek!!! (beszélgetés)


2013. dec. 23. 12:17

2 adag:


1 dl forróvíz

2 kk kávé esetleg kakaó

4 db babapiskóta

tejszinhab

Keverd össze és tedd bele a piskótát már is kész a desszert.

2013. júl. 9. 21:39
csíkos az a szalonna
2013. júl. 9. 21:38
Sütőzacskó aljába teszel két darabka vajat, ráteszel egy adag megtisztított spárgát. Erre fekteted a virslit, és betakargatod némi jófajta csíos szalonnával, hogy meg ne fázzon. A sütözacskót összezárod, de csak úgy, hogy résnyire nyitva maradjon. 15 percre közepesen meleg sütöbe teszed. A legvégén a sütőt el kell zárni, és ki kell nyitni a zacskó száját, hogy a virsli megpirulhasson. Némi majonézzel annyira-annyira finom....
2012. márc. 30. 08:07
Jó kis receptek....Hmmmmm!!De továbbra is várom a gyors,finom ételek leírásait!!!
2012. márc. 29. 17:27

Sziasztok! Rákerestem neten, és találtam néhány használhatónak tűnő receptet:



Angyalkák pecsenyéje


1 kg marhacomb

2 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 dkg sűrített paradicsom

1 dl száraz fehérbor

2 szál sárgarépa

2 dkg liszt

1/2 liter húsleves (kockából)

morzsolt kakukkfű

őrölt fekete bors

db babérlevél

1 dl étolaj


A megmosott húst megsózzuk, borsozzuk és forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Áttesszük lábasba. A visszamaradt olajban megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, sárgarépát, az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet és a sűrített paradicsomot, tovább pirítjuk. Felöntjük kevés húslevessel és a borral. Jól felforraljuk, majd a húsra öntjük. Fedő alatt, 2-3 órán át pároljuk. Miután megpuhult, kivesszük a mártást, átszűrjük, majd beforraljuk sűrűre.

Tálaláskor a combot felszeleteljük, kevés mártást öntünk alá. A többit külön mártásos csészében adjuk hozzá. A laskagombás grízgombóccal körítjük. sós burgonya, vagy főtt makaróni is illik hozzá.


Diabetikus beigli diós töltelékkel


Tésztához: 35 dkg liszt, ½ Ráma margarin, 2dkg élesztő, 1 csapott evőkanál Canderel édesítőpor, 2 tojássárgája, 0,5 dl tej, csipetnyi só


Töltelékhez: 25 dkg darált dióbél, 5 csapott evőkanál Canderel édesítőpor, 1 db reszelt jonathán alma, 1 púpozott evőkanál diabetikus sárgabarack lekvár, 2 evőkanálnyi diabetikus meggybefőtt kimagozva.


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Az ugyancsak elmorzsolt élesztőt a meglangyosított tejbe belekeverjük az édesítőporral együtt, kb. 5 percig hagyjuk „felfutni”, majd a margarinos liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a sót, és jól összedolgozzuk. A tésztát két cipóba osztjuk. A cipókat lisztezett nyújtódeszkára tesszük, a cipók tetejét is belisztezzük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük legalább egy órán keresztül.

Közben elkészítjük a diós tölteléket: kb. 0,5 dl vizet felteszünk forrni, beleszórjuk az édesítőport, amikor együtt felforrt, hozzáöntjük a darált dióhoz. Ezután még hozzáadjuk a reszelt almát, a sárgabarack lekvárt, az apróra vágott meggyet, a kakaóport és a sót, együtt jól összedolgozzuk.

A megkelt cipót lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtjuk (négyszögletes formára), s rákenjük a diós töltelék felét. Feltekerjük, a két végét kissé benyomkodjuk, és kikent tepsibe tesszük. A két rúd közt hagyjunk távolságot. A kissé felvert tojásfehérjével megkenjük a tetejüket, és egy órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezután újra megkenjük a tojásfehérjével, és fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk. Előmelegített, forró, gőzös sütőben barnás-pirosra megsütjük. (Akkor lesz gőzös a sütő, ha egy kis lábost teletöltünk vízzel, és a sütő aljára tesszük, ami sütés ideje alatt párolog.)

Csak akkor szedjük ki a tepsiből, ha már teljesen kihűlt. Az ünnep előtt akár egy héttel korábban is megsüthetjük, a rudakat alufóliába csomagolva hűvös helyen jól eltarthatjuk



Tojás nélküli tartármártás


A tojások eredetét és frissességét illetően sohasem lehetünk biztosak, ezért nyersen lehetőség szerint ne is fogyasszuk. Vannak olyan emberek is, akik viszont eleve allergiások rá, nekik ez a recept külön ajándék. És hogy tovább fokozzam a lehetőségeket, még tejmentesen is elkészíthető. Ha valaki tejallergiás, akkor természetesen a sajtot is hagyja ki a receptből.

Hozzávalók 1 adaghoz: 1 dl olíva olaj, 2 ek mustár (legjobb a dijoni), fél mk stevia, vagy egy ek méz, só, őrölt színes bors, 2 dl tejföl

Hozzávalók a tejmentes változathoz: ugyan ez, csak tejföl helyett 2 dl növényi tejszín (pl. szójatejszín)


A mustárt és az olajt keverjük, szinte verjük krémes masszává egy kézi habverő segítségével.


TIPP: Robotgéppel is készíthetjük.

Majd adjuk hozzá a steviát, vagy a mézet, és keverjük tovább.

Végül adjuk hozzá a tejfölt, vagy a növényi tejszínt, és a fűszereket.


Csirkemell zöldséggel


Hozzávalók négy személyre: 50 dkg csirkemell (4 szelet), 20 dkg sárgarépa, 20 dkg burgonya, 10 dkg póréhagyma, 2 teáskanál étolaj, 1 dl kefir, 2 dl zöldségleves (kockából), só, bors, turbolyalevél.


Elkészítése: A hússzeleteket az olajban megsütjük, sóval, borssal ízesítjük, és melegen tartjuk. Az olajos serpenyőben megpirítjuk a kockákra vágott zöldségeket, ráöntjük a levest, beletesszük a turbolyát, és fedő alatt körülbelül 10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a kefirt, ízlés szerint fűszerezzük és a hússal együtt tálaljuk. Az ételt készíthetjük szűzpecsenyéből is.


Csirkeragu rizzsel


Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg csirkemell filé, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gomba, 15 dkg karfiol, 3 szál újhagyma, 10 dkg zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg előfőzött rizs, 5 evőkanál étolaj, petrezselyem, curry, fehérbors, só


Elkészítése: A húst, a sárgarépát, paprikát felkockázzuk. A karfiolt rózsáira szed¬jük, a hagymát felkarikázzuk, a gom¬bát gerezdekre szeljük. Az egészet összeforgatjuk a finomra vágott pet¬rezselyemmel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Forró olajban hirtelen átsütjük, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt, kevergetve pároljuk. Ha elfő a leve, meleg vízzel pótoljuk. Párolás közben fűszerezzük. A kifőzött rizsből, alapzatot készítünk, arra halmozva tálaljuk.

E. 439 kcal Sz.: 46 g


Csirkeszárny kelbimbóval


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkeszárny (8 db), 0,8 kg mirelit kelbimbó, szárnyas fűszerkeverék, ételíze¬sítő, só


Elkészítése: A szárnyakat fűszerkeverékkel megszórjuk, belerakjuk egy jénai tálba, és fél deci vizet öntünk alá. Alufóliával letakarjuk és a húst puhára párol¬juk. Közben a kelbimbókat sós vízben félig megfőzzük. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat és körberakjuk kelbim¬bóval. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a húsok pirosra sülnek. Főtt rizzsel tálaljuk.

E.: 440 kcal Sz.: 12 g



Zöldésgleves gazdagon


hozzávalók 4 főre


2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

egy-két marék zöldborsó

néhány szem gomba

egy marék koktélparadicsom

1 közepes krumpli

petrezselyem

kevés olaj

leveskocka

levesbe való tészta


Elkészítés:


A répákat, gombákat felkockázzuk, és kevés olajon a borsóval megdinszteljük.

Felöntjük vízzel sóval és leveskockával ízesítjük.

Amikor felforrt, belerakjuk az apró kockára vágott krumplit, és amikor ez is félig megfőtt, a tésztát is beletesszük (csipetkét vagy cérnametéltet szoktam használni).

A vége felé beleszórjuk az aprított petrezselymet és a paradicsomot.



Görögdinnyés csirkesaláta


hozzávalók 4 főre



4 szelet csirkemellfilé

őrölt fehér bors

1 citrom

4 ek olívaolaj

50 dkg görögdinnye (héj nélkül mérve)

1 csokor bazsalikom


Elkészítés


A húst felszeleteljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Citromlével meglocsoljuk. 10 percet állni hagyjuk.

Az olívaolajat felforrósítjuk, a citrom héjából pár szeletet beledobunk és 1-2 percig pirítjuk benne. Kivesszük belőle.

Belerakjuk a hússzeleteket és pirosra sütjük. (Fröcsögni fog a citromlé miatt, ezért érdemes lefedni egy kicsit.)

A dinnyét kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Egy kevés citromlével meglocsoljuk.

Bazsalikomlevéllel kibélelt tálra tesszük a húst és a dinnyét.



Párolt zöldségek banánnal és currysjoghurttal


hozzávalók 4 főr


1 kis fej karfiol

1 kis fej brokkoli

5 szál sárgarépa

1 fej hagyma

1 csokor újhagyma

3 banán

5 dkg vaj

4 dl joghurt

1 csapott ek. kukoricakeményítő

1 tk. curry


Elkészítés:


A hagymát kockára vágjuk, a sárgarépát, újhagymát és a banánt karikára.

A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedjük.

A vajon megpirítjuk a hagymát.

Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és a karfiolrózsákat.

Kevés víz hozzáadásával párolni kezdjük.

5 perc után hozzáadjuk a brokkolit és a banánt is.

Megsózzuk.

A joghurtot a kukoricakeményítővel elkeverjük.

Hozzákeverjük a curryt és a zöldségekre öntjük.

Rászórjuk a karikázott újhagymát.

Még egy kevés vizet adva összeforraljuk.



Mártogatós zöldségtál


hozzávalók 4 főre


paprika

sárgarépa (nyersen)

retek

kígyóuborka

cukkini

paradicsom

karfiol, kis rózsákra szedve (nyersen)



Mártogatóshoz:


natúr medve krémsajt

natúr joghurt

fokhagymasó



Elkészítés:


Az öntetet elkészítjük, és a hűtőben legalább fél órát pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

Ezalatt megtisztítjuk a zöldségeket, és tálra helyezzük.



Rozmaringos sült zöldségek


hozzávalók 4 főre



1 kg krumpli

4-5 szál sárgarépa

3-4 karfiolrózsa

1-2 szál fehérrépa

2 fej lilahagyma

2 fej vöröshagyma

1 szál póréhagyma

8 gerezd fokhagyma

5 ek. olívaolaj

ételízesítő

1-2 ek. finomra vágott rozmaringlevél (ha nincs friss, akkor szárított)


Elkészítés:


A zöldségeket megpucoljuk, a krumplit negyedekre vágjuk, a répát, a fehérrépát felezzük és ezeket a feleket is felezzük, a karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük.

Míg megfő a zöldség, addig a hagymákat is megpucoljuk, a hagymafejeket negyedbe, a póréhagymát rusztikusabb darabokra vagdaljuk.

A megfőtt zöldséget jól lecsepegtetjük és tepsibe borítjuk, rászórjuk a hagymákat, a foghagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, ételízesítővel enyhén megszórjuk, majd rozmaringot szórunk a tetejére.

Az egészet kicsit összerázogatjuk, majd sütőben (kb 200 fokon) pirosra, ropogósra sütjük.



Reform almás piskóta recept


hozzávalók:


5dkg margarin

5 dkg nádcukor

2 db tojás

1 csomag foszfátmentes sütőpor

1 csipet tengeri só

25 dkg. tönköly rétesliszt

3 dl tej



Elkészítés:


A hozzávalókat (liszt,tej kivételével) habosra keverjük, majd a lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük.

A tészta kétharmad részét a vajjal és liszttel kikent tortaformába helyezzük.

Meghámozott, kimagozott almaszeletekkel körberakjuk, fahéjas nádcukorral meghintjük, majd a maradék tésztával leöntjük.

200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.



Cukkini marokkói módra


hozzávalók 4 főre


1/2 kg cukkíni (kis méretű)

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

1/4 chili apróra vágva

1/2 piros húsú paprika

1/2 ek. őrölt pirospaprika

1/2 ek. őrölt római kömény

3 ek. olívaolaj

4 ek. víz

bors


tálaláshoz


citromlé

koriander / petrezselyemlevél


Elkészítés


A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A cukkínit hosszanti irányban négybe vágjuk, és tűzálló edénybe tesszük. Sózzuk, borsozzuk.

A hagymát felaprítjuk, és összekeverjük az alapanyagokkal. A masszát a cukkíni tetejére öntünk. A tűzálló tálat lefedjük, és 15 percig sütjük.

Keverjük át a cukkínit a szósszal, és fedő nélkül süssük további 5-10 percig, vagy amíg meg nem puhul.

Tálaláskor kevés citromlével locsoljuk meg, valamint hintsük meg korianderrel és petrezselyemmel.



Kovászos uborka


hozzávalók 4 főre


kisméretű uborka, a mennyisége az üveg méretének megfelelő

1 csokor kapor

víz

4 gerezd fokhagyma

1 vastag szelet fehér kenyér vagy 1 zsemle


Elkészítés :


Lábasban felteszünk vizet forralni, a víz mennyisége az üveg méretétől függ. 1 liter vízhez kimérünk 3 dkg sót, amit a vízbe teszünk, és azzal együtt forraljuk.

Az uborkát megmossuk és a két végét 2-3 cm hosszan bevágjuk. Az uborkát ezután üvegbe tesszük és beledobjuk a fokhagyma gerezdeket. Az uborka tetejére tesszük megmosott kaprot, és a kenyeret vagy a zsemlét.

A forró sós vizet merőkanál segítségével rámerjük az uborkára, úgy, hogy a folyadék a kenyeret is ellepje. Egy tányért teszünk a tetejére, és 4-5 napig kitesszük a napos teraszra.

Levesszük a tetejéről a kenyeret, az uborkákat egy dobozba áttesszük. Az uborka levét egy szűrő segítségével ráöntjük. Szerintem lehűtve a legjobb.



Egybensült kölesfasírt


hozzávalók 4 főre



200 g köles

víz

2 szál sárgarépa

1 szál karotta

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1/2 cs petrezselyemzöld

1 tk pirospaprika

1 tk borsikafű

3 ek rozsliszt

4 db tojás



Elkészítés


A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük és hagyjuk kihűlni.

2 tojást keményre főzünk, hűlni hagyjuk.

A sárgarépát és a karottát nagylyukú reszelőn lereszeljük, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

A köleshez adjuk a répaféléket és a hagymákat; pirospaprikával és borsikafűvel ízesítjük, ha szükséges sózzuk. A rozsliszttel és a másik 2 tojással közepesen lágy masszává dolgozzuk.

A kihűlt kemény tojásokat felkockázzuk és a masszába keverjük.

Kiolajozott, zsemlemorzsával kihintett formába tesszük, amit egy tepsibe teszünk, és forrásban lévő vízet öntünk alá, kb. 2 cm magasan.

Előmelegített, 200 C-os sütőben kb. 40 percig gőzöljük.

A formában hagyjuk kihűlni. Hidegen könnyebben szeletelhető.



Kapros karfiolkrém


Hozzávalók:



1 kg karfiol

1 szál zöldhagyma

1 pohár kefir

1 tojás sárgája

bors

2 evőkanál olaj

apróra vágott kapor



Elkészítés:

A karfiolt sós vízben megfőzzük, majd összeturmixoljuk. A kefirt, a tojássárgát, az apróra vágott zöldhagymát keverjük el, adjuk hozzá az olajat, ízesítsük sóval, borssal, majd a karfiolpüréhez keverjük. Végül hintsük meg a felaprított friss kaporral. Kenyérrel, paradicsommal, paprikával kínáljuk.



Spenótos palacsinta sült tojással töltve


Hozzávalók:


A tésztához:


1 db tojás

20 dkg liszt

tej

ásványvíz

pici olaj

40 dkg spenót


A töltelékhez:



4 db tojás

2 dl tejföl

reszelt sajt



Elkészítés:

A spenótot kicsit megpároljuk, majd összeturmixoljuk. A szokásos módon palacsintatésztát készítünk, majd hozzákeverjük a pépesített spenótot. Hagyományos módon palacsintákat sütünk belőle. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, pici sót, és rántottát sütünk belőle. Ezzel a rántottával töltjük meg a palacsintákat, majd egy jénaiba(v. tepsibe) egymás mellé helyezzük. Tetejét jól megkenjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Közepes hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük.



Lila almasaláta


Hozzávalók 4 főre


4 db savanykás alma

40 dkg lilakáposzta

csipetnyi só

1 ek cukor

1 ek borecet

1 fej lilahagyma


Elkészítés


Az almát megtisztítjuk,a magházát eltávolítjuk, csíkokra vágjuk. A lilahagymát is megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk.

A lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk, és az almához adjuk.

A borecetet elkeverjük a sóval és a cukorral , majd beleforgatjuk az alma - hagyma - és káposzta csíkokat.

Legalább fél napra lefedve behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt újból átforgatjuk.



Sajtkrémes padlizsántekercs



Hozzávalók 4 főre


2-3 padlizsán

4-5 paradicsom

1-2 paprika

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 doboz natúr krémsajt

bazsalikom

oregánó

bors

kb. 1 dl olaj a padlizsán átsütéséhez


Elkészítés


A padlizsánokat késsel vagy zöldséggyaluval hosszában kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk.

Olajjal vékonyan megkenjük a szeleteket, és serpenyőben vagy grillen mindkét oldalukat átsütjük, amíg tekerhetővé puhulnak. Papírtörlőre kiszedjük, és hűlni hagyjuk.

A zöldségeket apróra vágjuk, majd (a paradicsomot lehetőleg a lédúsabb belső magrész nélkül) aprítógépben kissé pépesre aprítjuk, hozzáadjuk a fűszereket. Szitán lecsorgatjuk illetve kicsit kinyomkodjuk, mert a paradicsom sok levet ereszt.

A padlizsánszeleteket megkenjük a zöldségkrémmel, egyik végükbe teáskanálnyi krémsajtot teszünk, és feltekerjük.

Jénaiba vagy tepsibe tesszük, és sütőben átsütjük.



Brokkolis tavaszi zöldségkrémleves


Hozzávalók 6 főre


1 kisebb fej brokkoli

20 dkg kelbimbó

2-3 szál sárgarépa

1 kis fej zsenge karalábé

10 dkg zellergumó

nagy fej vöröshagyma

gerezd fokhagyma2-3 dl tejföl-tejszín feles keverék (vagy créme fraîche) - kihagyható

2 tk őrölt kömény

1 tk majoranna

1 tk pirospaprika

bors


Tálaláshoz:


bármilyen pirított mag

pirítós



Elkészítés


A zöldségeket előkészítjük. A brokkoli és a kelbimbó kivételével vágjuk mindet egészen apró csíkokra, darabokra, hogy ne kelljen sokáig főzni őket -itt a lényeg. A kelbimbókat vágjuk félbe.

A hagymát pirítsuk meg olajon, majd az utolsó 2 percre adjuk hozzá az átnyomott fokhagymát. Ekkor szórjuk meg fűszerekkel, de vigyázzunk, ne süssük túl, mert megkeserednek.

Keverjük hozzá az összes felaprított zöldséget, és fedő alatt pároljuk 5-10 percig. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzzük további 10-15 percig. Nem baj, ha nem teljesen puhulnak meg.

Húzzuk le a tűzről, és botmixerrel az egészet pépesítsük. Tegyük vissza melegedni, és tegyük bele a kelbimbót. Főzzük 10 percig. Ekkor jöhet a brokkoli, kb. újabb 5 percre. Elég hamar megpuhul.

Ha ezek készen vannak, egyszerűen keverjük bele a tejszínes keveréket, de ekkor már ne forraljuk.

Tálaljuk pirítóssal és pirított magokkal.



Remélem, van köztük megfelelő!


:D

2012. márc. 29. 15:58

Látom nem sokan írnak, pedig bejelöltem kedvencnek a fórumot és kíváncsian vártam a jobbnál jobb recepteket. Úgy látom hiába!

Éppen tegnap kezdtem el naplóba irogatni, hogy mikor mit csinálok, hogy visszatudjam keresgélni, én is szeretem a gyorsan elkészíthető kajákat!

Én szeretem az olyanokat amiket csak össze kell dobni tepsibe és sül magától.

2012. márc. 29. 11:02
Két gyerekes anya vagyok,a nagylányom Zita 8 éves,a kisfiam Milán 16 hónapos.A két gyerkőc a háztartás az ügyek intézése az egész napomat kitölti,főzni nem igazán marad időm,jelenleg úgy hordom az ebédet.De most már szeretnék megint én főzni,mert szeretek és a férjem is az én főztömet szereti a legjobban.Szeretnék olyan gyorsan elkészíthető recepteket,amiket el tudok készíteni akkor amikor a kisfiam alszik napközben(kb. 1 óra),vagy este amikor a kicsit leteszem....

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook